Zdrava prehrana - 13. travnja 2018.
AUTOR ČLANKA - Redakcija

Zdravo, brzo i ukusno: pripremite jednostavan napitak za podizanje energije

Proljetni je umor ovih dana česta tema, posebno pri naglim promjenama vremena od kojih nam se malo spava, malo svađa, ali najmanje – radi. Stoga biste možda dan mogli započeti ovim napitkom

Zdravi recept za energiju

Citrusi, pa tako i naranča, imaju brojne blagodati za zdravlje i ljepotu. Bogata su riznica vitamina, minerala, antioksidansa i dijetalnih vlakana, pa pomažu imunosnom sustavu u borbi protiv mnogih bolesti, a doprinose I mršavljenju.

Najpoznatiji antioksidans u citrusima je vitamin C (askorbinska kiselina), a u bijeloj kožici naranče nalaze se pritom i bioflavonoidi koji pospješuju njegovu apsorpciju.

Kod lana se pak ističe udjel i sastav omega-3 masnih kiselina, a zahvaljujući kombinaciji omega-3 masnih kiselina i lignana, lan povoljno utječe na zdravlje krvožilnog sustava. Vlakna u lanenim sjemenkama također su izvrsan saveznik u dobroj probavi.

Kombinacija naranče i lana tako je izvrstan izbor za dobro zdravlje. No, treba upozoriti – osobe koje pate od stvaranja bubrežnih, točnije oksalatnih kamenaca, trebaju smanjiti unos naranči, a potrebe za vitaminom C nadomjestiti drugim voćem. Također, pretjerana konzumacija naranče u osjetljivih osoba može uzrokovati nadimanje. 

Recept koji vam danas donosimo je toliko jednostavan da stane u jednu fotografiju!

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button