promo signPROMO ČLANAK

Koža, kosa i nokti - 4. srpnja 2023.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Vitamin C u serumu: može li biti prijatelj naše kože i tijekom ljeta?

Vitamin C najbolje je istraženi aktivni sastojak kod tretmana kože. I dok ga neki smatraju svetim Gralom kozmetičkih sastojaka, vitamin C podložan je brojnim oprečnim preporukama. Pravo pitanje koje se postavlja jest sljedeće – je li dobar za korištenje i tijekom ljeta?

Ops Biotics+ Vitamin C serum

Normalna i zdrava koža sadrži visoke koncentracije vitamina C u svim godišnjim dobima, s razinama usporedivim s ostalim tjelesnim tkivima i znatno iznad koncentracija u plazmi. Problem nastaje što koža dobiva malo hranjive potpore putem cirkulacije, jer primjerice oralnim uzimanjem vitamina C iz hrane ili preko dodataka prehrani, gotovo sve se isporučuje vitalnim organima, a samo 7% odlazi u kožu.

Fibroblasti su stanice kože u dermisu koje su apsolutno ovisne  o vitaminu C za sintezu kolagena i za regulaciju ravnoteže kolagen/elastin u dermisu, a krucijalni su za glatku kožu bez bora i linija. O vitaminu C ovisni su i keratinociti – stanice kože u epidermi koje imaju sposobnost akumulirati visoke koncentracije vitamina C, a on u kombinaciji s vitaminom E pruža zaštitu od UV zračenja.

Što je aktivni sastojak u kozmetičkim proizvodima?

Jednostavno rečeno, pojam “aktivni sastojak” odnosi se na kemikaliju ili biološki aktivnu tvar koja aktivno djeluje na određeni kožni problem – kao što su akne, pigmentacija ili fine bore – i stvara fizičku promjenu na vašoj koži.

Ovi sastojci potkrijepljeni su znanstvenim podacima koji pokazuju njihovu učinkovitost pa postoji dokazana vjerojatnost da ćete imati koristi ako ih uključite u svoj režim njege kože. To ima smisla jer inače ne bismo imali konkretan dokaz da je neki sastojak prouzročio fizičke promjene na koži. Tako vitamin C kao aktivni sastojak u kozmetičkim formulacijama služi kao antioksidans, poboljšava tonus i teksturu kože, a pomaže i kod pigmentacije. Također potiče proizvodnju kolagena i pomaže u poboljšanju finih bora.

Zašto Vitamin C u serumu?

Serumi su proizvodi za njegu kože na bazi vode s tankom konzistencijom poput gela ili losiona koji su prepuni visoke koncentracije vitamina C. Serumi su tako učinkoviti jer se sastoje od malih molekula koje mogu lako proći kroz vanjski sloj kože i prodrijeti duboko, isporučujući visoku koncentraciju vitamina izravno tamo gdje ih koža može upotrijebiti. Oni su u biti poput moćne injekcije za kožu. Ne sadrže omekšivače, što znači da ništa ne smeta njihovim koncentriranim sastojcima dok dopiru do dubljih slojeva kože. Serumi mogu riješiti gotovo svaki zamislivi problem kože i mogu se nanositi u slojevima.

Kada i kako koristiti vitamin C u serumu?

Ako volite izlaziti u prirodu i upijati zrake sunca, tada serum s vitaminom C postaje osobito koristan  u njezi kože jer pomaže zaštititi kožu od štetnih UV zraka. Istraživanje sa Sveučilišta Duke dokazalo je da svakodnevno nošenje seruma s vitaminima C i E ispod kreme za sunčanje pruža četiri puta bolju zaštitu od sunca nego sama krema za sunčanje. Medicinska literatura također sugerira da topikalni vitamin C može smanjiti rizik od raka kože izazvanog UV zračenjem.

UVA i UVB zrake izazivaju stres na koži, ali vitamin C pomaže neutralizirati ovu reakciju – smanjujući iritaciju kože, nepravilnu pigmentaciju, raspad kolagena i fotostarenje koje je posljedica oštećenja od sunca. 

Dakle, kada je najbolje vrijeme za korištenje seruma s vitaminom C? 

Započnite svaki dan (pa i ljetni!) s vitaminom C u serumu.

Ako ste novi u korištenju vitamina C na svojoj koži počnite polako, potrebno je samo nekoliko kapi za svaku primjenu, i nakon što se upije nanesite hidratantnu kremu s SPF-om. Zbog svojih antioksidativnih svojstava, vitamin C u serumu idealan je kao dnevni serum, budući da će dobro opremiti kožu za zaštitu od svih agresora iz okoliša koje ćete iskusiti kada izađete iz kuće. Vitamin C serum mora biti formuliran u kiseloj bazi kako bi prošao kroz kožnu barijeru. Kod primjene u prvim danima može izazvati prolazno crvenilo i grijanje tkiva jer snažno potiče cirkulaciju u koži gdje dolazi do intenzivnog prijenosa kisika, vitamina i minerala između stanica.

Ops Biotics+ VITAMIN C – SERUM

Ispravno formuliran serum s C vitaminom je ključ ljepote, zdravlja i mladosti kože lica. OPS BIOTICS+ VITAMIN C – SERUM je inovativan proizvod jer sadrži vitamin C punog spektra koji je nastao inovativnom tehnologijom iz cijelog ploda šipka. Vitamin C nije samo askorbinska kiselina, on u prirodi dolazi u kombinaciji s više dijelova. I baš ti, ostali dijelovi su zaslužni za njegovu slavu i dobar glas kao zaštitnika zdravlja i ljepote. U ovom serumu kompleks vitamina C iz ploda šipka dodatno je ojačan askorbinskom kiselinom, vitaminima A, E, B₃, B₅, F te mineralom ljepote MSM-om, hijaluronskom kiselinom i astaksantinom što ovaj reparativni serum čini pravom vitaminskom bombom. U koncentraciji od 10% s niskim pH, u tamnoj staklenoj bočici nudi najviše koristi za kožu.

Detaljnije informacije o proizvodu potražite na ovom linku: https://maticnjakshop.com/products/vitamin-c-serum

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button