ADIVA nagrađuje - 29. studenoga 2021.
AUTOR ČLANKA - Adiva

Osvojite knjige: „Bibice“ i „Terminološki opisni rječnik ovisnosti“

Uključite se u nagradni natječaj Medicinske naklade, pokažite nam svoju kreativnost i osvojite jednu od dvije odlične knjige!

Medicinska naklada

Dragi knjigoljupci, vrijeme je za novi krug nagrađivanja knjigama Medicinske naklade. Pogledajte koje vam naslove ovaj put nudimo u našem nagradnom natječaju.

Želite li osvojiti knjigu o dvije dubrovačke liječničke obitelji Bibice, podijelite s nama neku zanimljivu priču o Dubrovniku ili dogodovštinu koja vam se dogodila u tom gradu. A ako vas zanima Terminološki opisni rječnik ovisnosti, napišite nam zašto biste baš vi trebali osvojiti ovu vrijednu knjigu.

Nagradni naslovi

Ana Bakija-Konsuo i Ivica Vučak: „BIBICE – priča o Gradu kroz djelovanje liječnika iz obitelji Bibica“

„Ova knjiga još je jedan spomenik, svjedočanstvo o gradu koji počiva na višestoljetnoj urbanoj kulturi kojom se može pohvaliti malo koji grad Hrvatske. To je toliko topla priča – o medicini, o produhovljenim obiteljima, da se čitatelj mora identificirati s njome i osjetiti se ponosnim Dubrovčaninom”, rekao je o knjizi prof. dr. sc. Amir Muzur, dr. med.

Njegovim pohvalama pridružuje se i prof. dr. sc. Stella Fatović-Ferenčić, dr. med. riječima: „Premda se isprva činilo da će priča o dvjema obiteljima istoga prezimena, autora Ane Bakije Konsuo i Ivice Vučaka biti zaustavljena u nekoliko objavljenih članaka, pokazalo se da ona ima znatno veći potencijal. … iz preliminarnih prvotnih tekstova iznjedrena je slojevita priča o životu članova dviju obitelji Bibica, o njihovoj stručnoj i privatnoj svakodnevici u kojoj su im se životi intenzivno prožimali sa životom Dubrovnika.”

Kreativni_natjecaj_MEDICINSKA NAKLADA

Siniša Brlas: „Terminološki opisni rječnik ovisnosti“

Knjiga Siniše Brlasa sadrži relevantne i recentne pojmove, termine i opise u izrazito dinamičnom području ovisnosti, a uz bogat izvor informacija i pojašnjenja predstavlja i kvalitetan doprinos razvoju i širenju znanja u području ovisnosti. Sadržava mnoge pojmove iz svakodnevnog života i čitav niz vrlo specijaliziranih stručnih pojmova i kratica koje označavaju i vrlo usko specijalizirane termine i/ili institucije – autoritete u području ovisnosti.

Rječnik je od strane Agencije za odgoj i obrazovanje uvršten kao pomoćno nastavno sredstvo za nastavne predmete u osnovnim školama, gimnazijama, umjetničkim školama i općeobrazovne predmete u strukovnim školama pa će na taj način naći i edukativnu primjenu u širenju znanja o problemu ovisnosti u nas.

Pravila nagradnog natječaja pročitajte ovdje

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button