prof. prim. dr. sc.

Tomislav Baudoin

otorinolaringolog i kirurg glave i vrata, rinolog
KBC Sestre milosrdnice, Medicinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Poliklinika za otorinolarionmgologiju i estetsku kirurgiju glave i vrata Alba Rubra
KONTAKT: 091/7683-905

Prof. prim. dr. sc. Tomislav Baudoin usavršavao se na uglednim ORL klinikama u Europi i SAD-u. Osnivač je i voditelj Referentnog centra za pedijatrijsku ORL MZ RH na Klinici za ORL i kirurgiju glave i vrata KBC Sestre milosrdnice. 
Profesor je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, voditelj turnusa iz ORL – HNS na studiju na engleskom jeziku te pročelnik Katedre za ORL i kirurgiju glave i vrata.
Glavni je istraživač u 3 znanstvena projekta Ministarstva znanosti. Držao je predavanja u Plovdivu, Bugarska, Erasmus program (2013.). Čest je predavač u više od 100 stručnih i znanstvenih skupova u Hrvatskoj i inozemstvu i pozvani kirurg. Autor je oko 200 publikacija (h-index 15, 1526 citata – 2. 2022.). Član je uredničkih odbora i recenzent mnogih uglednih hrvatskih, europskih i američkih znanstvenih i stručnih časopisa.
Predsjednik je Hrvatskog društva za ORL i KGV (od 2021.), osnivač i predsjednik Hrvatskog rinološkog društva (2015.-2019.), član Savjetodavnog odbora Europskog rinološkog društva (ERS) (2006.–2014.) i Europskog društva za pedijatrijsku ORL (ESPO) (od 2018.). Bio je voditelj ekspertnih grupa ORL sekcije Europske udruge liječnika specijalista (UEMS) za izradu europskog programa iz subspecijalizacije za pedijatrijsku ORL (2012.-2013.) i programa specijalizacije iz opće ORL-KGV (2014.-2016.)
Osnivač je i voditelj “Škole pedijatrijske ORL” (ŠPORL) (od 2004.) i Edukacijskog centra za navigacijsku endoskopsku sinusnu kirurgiju (NESS) (2012.-2016) te snivač i direktor, International Course of  NESS (Zagreb – Maribor) (od 2010.).
Član je Europskog odbora za ispite iz ORL-KGV (European Board Exam ORL-HNS) i ispitivač (od 2012.) te voditelj sekcije odbora za pedijatrijsku ORL. Blagajnik je u Konfederaciji europskih ORL-KGV društava (CEORL-HNS) (od 2019.). Nominiran je za nagradu mladih znanstvenika Schering Plough kompanije (Young Researchers Award, Schering Plough) (1999.), osvojio je nagradu za znanost u ORL Ante Šercer (2004.) te nagradu Medal for outstanding contribution to the UEMS ORL Section (2016.). U kategoriji “Priznanje za izvrsnost – Najdoktor” biran je od 2015. do 2021.

“Zdravlje je osnovni preduvjet za dobar i lijep život, što podrazumijeva fizičko, psihičko i socijalno blagostanje. Zato je vrlo važno ulagati u svoje zdravlje i zdravlje svoje obitelji. Postoje mnogi načini ulaganja u naše zdravlje kao što su zdrava prehrana, dovoljno sna, fizičke aktivnosti, zadovoljstvo vezano uz svoj posao, obitelj te svoj izgled. Osim vlastitih napora u postizanju zdravog života možete računati i na moju pomoć. Moja misija je promicanje „zdravog ORL življenja“, da uz pomoć suvremene dijagnostike, suvremenih metoda konzervativnog i kirurškog liječenja te razgovorom, edukacijom i savjetima sačuvate svoje zdravlje.”

Članci autora:

image
Otorinolaringologija

Plivačko uho: Trikovi koji će vam pomoći da izbjegnete iznimno jaku bol

image
Otorinolaringologija

Što može uzrokovati krvarenje iz uha

image
Otorinolaringologija

Kako se ispravno liječi „ljepljivo uho“?

image
Otorinolaringologija

Donošenje odluke o odstranjivanju mandula: tko i kada treba na zahvat?

OSTALI AUTORI

prim. dr. med.

Alemka Jaklin Kekez

Pedijatar, uži specijalist pedijatrijske gastroenterologije
dr. sc. med.

Ana Penezić

otorinolaringolog
dr. med.

Anja Mandarić

Anesteziologija, reanimatologija i intenzivna medicina
dr. med.

Božidar Perić

interna medicina, endokrinologija i dijabetologija
dr. med.

Iva Palčić

spec.pedijatar, uži specijalist pedijatrijske nefrologije
dr. med.

Jadranka Belan Žuklić

specijalist ginekologije i porodništva
fizioterapeutkinja

Jadranka Brozd

fizioterapeutkinja
dr. med.

Marija Martinović

doktor medicine
dr. med.

Martina Radetić

otorinolaringolog
ljekarnica
mag. pharm.

Melita Petrović

farmaceut/ljekarnik
prim. dr. med. spec.

Milan Milošević

ortoped i traumatolog
izv. prof. dr. sc.

Milivoj Jovančević

pedijatar
dr. med. spec.

Sanja Petek Modrić

dermatologija i kozmetologija
prim. dr. sc.

Siniša Stevanović

specijalist otorinolaringolog
dr. med.

Tanja Pekez

specijalistica obiteljske medicine
dr. sc.

Vesna Bosanac

prehrana sportaša, mršavljenje, nutricionist
spec. neuropsihijatrije

Vida Demarin

neuropsihijatar
dipl. novinar

Željka Kunštek

novinarstvo i odnosi s javnošću