BIOLEVEL ČOKOLADICE

Stižu slatke
vijesti koje
možeš pojesti!

Za pravilan rast i razvoj vašeg djeteta odaberite BIOLEVEL čokoladice i osigurajte svojoj djeci najbolje jer i čokoladice mogu biti zdrave.

BIOLEVEL čokoladice

Tijekom rasta i razvoja mališani imaju veću potrebu za vitaminima i mineralima nego odrasli. Raznovrsna i uravnotežena prehrana najbolji je način osiguravanja potrebnih vitamina i minerala. No, ponekad je potrebno posegnuti za dodatkom prehrani koji je zdrav i ujedno zabavan.

 

BIOLEVEL KALCIJ I VITAMIN D

Saznaj više

BIOLEVEL PROBITES

Saznaj više

BIOLEVEL MULTIVITAMINI

Saznaj više
Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se raznovrsne i uravnotežene prehrane te zdravog načina života.

BIOLEVEL KALCIJ I VITAMIN D

Osnažite sebe i svoje dijete super ukusnim čokoladicama s okusom bijele čokolade i jagode! Jednim zalogajem na dan osigurajte potrebnu dnevnu dozu kalcija i vitamina D!

20 čokoladnih medvjedića

 • bez dodanih šećera, sadržava prirodne šećere
 • okus bijele čokolade
 • za djecu od 4 godine i odrasle
 • upute za upotrebu: djeca od 4 godine i odrasli jedan medvjedić na dan.

Sastojci: sladilo:maltitol; dehidrirano ulje palminih koštica, kalcijev karbonat, obrano mlijeko u prahu, kokosovo mlijeko u prahu, kalcijev citrat, emulgator: lecitini; magnezijev oksid, aroma jagode, antioksidansi: L- askorbil palmitat i mješavina tokoferola obogaćena; aroma vanilije, aroma banane, ekstrakt paprike, kolekalciferol.

Uloga kalcija u organizmu

Kalcij doprinosi normalnoj funkciji mišića, prijenosu živčanih impulsa, normalnoj funkciji probavnih enzima, potreban je za održavanje zdravih kostiju i zubi te doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije.

Najveća dnevna količina kalcija iz hrane i dodataka prehrani koju smijemo uzeti iznosi 2.500 mg!

O kalciju

Kalcij je najzastupljeniji mineral u ljudskom tijelu i čak 99% kalcija nalazi se u kostima i zubima. Ostatak ima važnu ulogu u funkcioniranju srca, živaca, mišića i drugih tkiva. Na zadržavanje kalcija u kostima utječu vitamin D i proteini (njihov unos ne bi trebao prelaziti preporučenu količinu). Najbolji način za nadoknadu kalcija je kroz hranu.

Hrana bogata kalcijem

Izvor mg/100g
Mlijeko u prahu, bezmasno 1190
Parmezan 1091
Mlijeko u prahu, punomasno 900
Sir mozarella 817
Sir Edam 30% mliječne masti 900
Sir gorgonzola 612
Sir feta 353
Sir zrnati svježi 77
Humano mlijeko 30
Jogurt 180
Kozje mlijeko 130
Mlijeko, nemasno 123
Mlijeko, punomasno 115
Tofu 170
Suha korica limuna 765
Badem 250
Peršin osušeni 1467
Celer osušeni 645

Vitamin D u službi kalcija

Vitamin D je nutrijent koji je našem tijelu potreban za izgradnju i održavanje zdravih kostiju. Naše tijelo može apsorbirati kalcij, primarnu komponentu kostiju samo ako je prisutan vitamin D. Njegova protuupalna, antioksidativna i neuroprotektivna svojstva podupiru imunitet, rad mišića i aktivnost moždanih stanica.

Vitamin D se prirodno ne nalazi u mnogim namirnicama, ali možete ga dobiti iz masne ribe kao što su losos, skuša i sardine te obogaćenog mlijeka ili obogaćenih žitarica. Tijelo proizvodi vitamin D u koži umjerenim izlaganjem suncu.

Ako vaš liječnik sumnja da ne dobivate dovoljno vitamina D, jednostavnim testom krvi možete provjeriti razine ovog vitamina u krvi.

Preporučene količine

 • Uzimanjem BIOLEVEL čokoladica Kalcij i vitamin D možete osigurati njihove dostatne količine za održavanje zdravlja kostiju. Preporučena dnevna količina vitamina D je 400 međunarodnih jedinica (IU) za djecu do 12 mjeseci, 600 IU za osobe od 1 do 70 godina i 800 IU za osobe starije od 70 godina.
 • U Republici Hrvatskoj se kao pedijatrijska nacionalna profilaktička mjera preporučuje primjena 400 IJ (10 µg) dnevno za svu dojenčad tijekom prve godine života. Prema preporukama Europskog pedijatrijskog društva za gastroenterologiju, hepatologiju i prehranu, djeca koja se ne izlažu suncu i provode većinu vremena u zatvorenom smatraju se rizičnom skupinom za nedostatak vitamina D, a nakon prve godine preporučuje im se dnevni unos 600 IJ (15 µg) vitamina D.

BIOLEVEL PROBITES

Djeca razvijaju svoje prirodne mikroorganizme (mikrobiom) još dok su maternici i u ranom djetinjstvu. Smatra se da je narušeni mikrobiom odgovoran za mnoge bolesti. Probiotici mogu igrati važnu ulogu u održavanju zdravog mikrobioma. Prema anketi National Health Interview Survey iz 2012. probiotici su treći dodatak prehrani koji djeca najviše koriste.

20 čokoladnih medvjedića

 • sadržava probiotike
  Lactobacillus acidophilus LA- 14 1,0 x 10 na devetu
  Bifidobacterium lactis BI-04 1,0 x 10 na devetu
 • bez dodanih šećera, sadržava prirodne šećere
 • okus mliječne čokolade
 • za djecu od 4 godine i odrasle
 • upute za upotrebu: djeca od 4 godine i odrasli jedan medvjedić na dan.

Sastojci: sladilo: maltitol; dehidrirano ulje palminih koštica, obrano mlijeko u prahu, inulin, kakaov prah smanjene masti, kulture mikroorganizama: Lactobacillus acidophilus (LA-14)*, Bifidobacterium lactis (BI-04)*; emulgator: lecitni; antioksidansi: L-askorbil palmitat i mješavina tokoferola obogaćena, aroma vanilije.

 

Što su probiotici

Probiotici su živi mikroorganizmi, tzv. dobre bakterije, koji svojim pozitivnim utjecajem na probavu uspostavljaju ravnotežu crijevne mikroflore. Od trenutka začeća, preko djetinjstva pa do odrasle dobi, probiotici pridonose prevenciji bolesti, a često se koriste i u liječenju. Prirodno su prisutni u fermentiranim mliječnim proizvodima i ukiseljenom povrću. Najčešće korišteni probiotici su različite vrste roda Bifidobacterium (normalni stanovnici debelog crijeva) i Lactobacillus (normalni stanovnici crijeva i vagine). Naša crijevna mikroflora (mikrobiota) sadržava oko 1000 različitih mikroorganizama koje dijelimo na „korisne” bakterije- probiotike i „štetne” bakterije- patogene mikroorganizme koji mogu uzrokovati bolesti. Korisne bakterije nam pomažu višestruko; za probavu hrane, sprječavanje rasta štetnih bakterija (natječu se s njima za mjesto i hranu) te potpomažu imunološki sustav.

Jeste li znali…

 • Kad bi se naša crijeva raširila bila bi velika kao cijeli teniski teren.
 • Mikroskopskim snimanjem crijevnih bakterija uočava se 100 bilijuna 1015 malih pomagača.
 • Zdrava crijevna mikroflora zaslužna je za povećanu apsorpciju (upijanje) vitamina i mineralnih tvari iz crijeva, razgradnju štetnih tvari nastalih pri izmjeni tvari i procesu truljenja, reguliranje probave….
 • Sastav crijevne flore (raznolikost bakterija) podjednak je onom u ustima, sluznici nosa, grlu, probavnom i genitalnom traktu.
 • Dugotrajni disbalans crijevne flore vodi do propusnosti crijeva što može dovesti do iscrpljenosti kao posljedice manjka vitamina i minerala u organizmu.
 • Crijevo je najveći imunološki organ, u njima se nalazi 80% imunoloških stanica.
 • U crijevima se stvara više od 90% hormona sreće neurotransmitora serotonina koji nam daje osjećaj opuštenosti i zadovoljstva, čak i sreće.

Kako probiotici djeluju

Probiotici pomažu u uspostavljanju ravnoteže (između tzv. "dobrih i loših" bakterija) u našim crijevima jer prirodna mikroflora može postati poremećena uslijed bolesti, stresa, starenja, uzimanja antibiotika ili drugih lijekova, izlaganja toksinima, prekomjernoj konzumaciji alkohola te na koži čak i kod korištenja antibakterijskih sapuna.

Dosadašnja znanstvena istraživanja upućuju da probiotici ne mogu zamijeniti uništenu prirodnu floru, međutim kao privremene kolonije mogu pomoći organizmu obavljajući iste funkcije kao prirodna flora, dajući joj dovoljno vremena da se oporavi. Probiotičke vrste se potom ubrzano zamjenjuju prirodno razvijenom crijevnom florom.

Probiotike razlikujemo prema rodovima, vrstama i sojevima. Neki se mogu svakodnevno uzimati za opće dobro stanje organizma, neki imaju vrlo specifične namjene. Neki su samo za odrasle, a neki su pogodni i za djecu i odrasle. Zapravo, djeci su češće potrebni probiotici, pogotovo dok im je probavni sustav u razvoju. Posebno su korisni kod crijevnih tegoba poput proljeva zbog različitih uzroka i uz uzimanje antibiotika koji narušuju prirodnu mikrofloru.

Dobar probiotik treba biti stabilan pri skladištenju i imati: navedeni soj i količinu, sposobnost prianjanja za sluznicu probavne cijevi, sposobnost kolonizacije probavne cijevi i sposobnost preživljavanja u kiseloj sredini želuca i žuči.

BIOLEVEL MULTIVITAMINI

Djeci su potrebni isti vitamini i minerali kao i odraslima, no u drukčijim količinama. Potrebe za hranjivim tvarima kod djece ovise o dobi, spolu, razvoju i aktivnosti. Hranjive tvari koje pomažu izgraditi kosti i potiču razvoj mozga posebno su važne u djetinjstvu.

20 čokoladnih medvjedića

 • sadržava šećer
 • okus mliječne čokolade
 • za djecu od 4.godine i odrasle
 • upute za upotrebu: djeca od 4 godine i odrasli jedan medvjedić na dan.

Sastojci: šećer, dehidrirano ulje palminih koštica, obrano mlijeko u prahu, inulin, kakaov prah smanjene masti, kalcijev karbonat, emulgator: lecitini; natrijev L- askorbat (vitamin C), magnezijev oksid, nikotinamid, DL-alfa tokoferil acetat (vitamin E), antioksidansi: L- askorbil plamitat i mješavina tokoferola obogaćena; cinkov oksid, kalcijev D- pantotenat, retinil acetat (vitamin A), željezov fumarat, aroma vanilije, cijanokobalamin, sol, piridoksin hidroklorid( vitamin B6), tiamin mononitrate( vitamin B1), riboflavin (vitamin B2), kolekalciferol (vitamin D), pteroilmonoglutaminska kiselina (folna kiselina), D- biotin, natrijev selenit.

 

Multivitamini

Svakodnevno se trudite kako bi vašem djetetu postavili temelje dobrih prehrambenih navika? Brokula, salata, rajčica, paprika, izobilje voća i povrća na vašim tanjurima, u pokušaju da će dijete usvojiti zdrave prehrambene navike.

No kod mnoge djece nailazimo na još jedan komad brokule bačen na pod, još jednu grimasu stisnutih usta kada ih nudite nečime što nije prekriveno šećerom i čokoladom. Također, neki drugi čimbenici mogu izazvati nedostatak vitamina kod djece poput bolesti ili restriktivne prehrane. U tim situacijama dodatak prehrani s vitaminima može pomoći vašoj djeci.

Većina stručnjaka se slaže da uzimanje dnevnog dodatka prehrani neće štetiti sve dok ne premašuje preporučene dnevne doze (RDA) za bilo koji vitamin ili mineral. Također se slažu da dodaci prehrani nikada ne bi trebali biti zamjena za cjelovitu hranu, već jednostavno nadoknaditi sve nedostatke u prehrani vašeg djeteta.

Obratite pozornost

Posebnu pozornost obratite na kalcij, cink, željezo te vitamine A, C i E, to su uobičajene hranjive tvari koje djeca često ne dobivaju dovoljno

 • Željezo doprinosi normalnom metabolizmu stvaranja energije, normalnoj funkciji imunološkog sustava, kognitivnoj funkciji, smanjenju umora i iscrpljenosti, stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina čime je omogućen transport kisika u tijelu.
 • Kalcij je potreban za formiranje rastućih kostiju te pravilan unos kalcija počevši od djetinjstva može pomoći u održavanju normalne koštane mase kasnije u životu.
 • Cink je važan nutrijent za pravilan rast i razvoj, a također ima ulogu u imunološkom sustavu. Procjenjuje se da u svijetu 30% djece mlađe od 5 godina ima manjak vitamina A. Ovaj ključni nutrijent podržava zdravlje vida i pomaže u formiranju i održavanju zdrave kože i kostiju.
 • Vitamin C je neophodan za sintezu kolagena koji izgrađuje tkiva: kosti, hrskavice, kožu, krvne žile. Pomaže tijelu apsorbirati željezo, važno je za djecu i štiti stanice od štetnih slobodnih radikala. Također je ključni nutrijent za podršku imunološkom sustavu.
 • Vitamin E, moćni antioksidans bori se protiv slobodnih radikala, najviše ga ima u orašastim plodovima, sjemenkama i lisnatom zelenom povrću koje nije omiljena dječja namirnica.

WEB DOSTUPNOSTI

Provjerite dostupnost u svim web trgovinama

BlueIron Original

KARTA DOSTUPNOSTI

Ljekarne s našim proizvodima dostupnima online:

 • Ljekarna Corner
 • Ljekarne Dvoržak
 • Ljekarne Pavlić
 • Pablo ljekarne
 • Ljekarna Rijeka
 • Eljekarna24.hr
 • Ljekarne.hr