VJERNI ZDRAVLJU - 06. kolovoza 2021.

EKG s očitanjem

Poliklinika Medikol PEDIJATRIJSKA KARDIOLOGIJA

*Lokacije: Zagreb, Voćarska cesta 106, [email protected]; Čakovec, Franca Prešerna 13, [email protected]

*Telefon: 0800 78 78, 072 12 12 12

 

Od 2005. godine Poliklinika Medikol djeluje u samom centru Zagreba, na lokaciji u Voćarskoj 106, kao poliklinika za radiologiju, internu medicinu, dermatologiju i venerologiju, ginekologiju i opstetriciju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju s fizikalnom terapijom, oftalmologiju, neurologiju, ortopediju, urologiju, nuklearnu medicinu, citologiju, anesteziologiju, reanimaciju i intenzivno liječenje s medicinsko-biokemijskim laboratorijem, plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju te pedijatriju. Poliklinika zauzima prostor od otprilike 1500 m² na dvije etaže, s modernim interijerom prilagođenim polivalentnoj djelatnosti te cestovnim prilazom i parkiralištem.

Poliklinika Medikol prva je u Hrvatskoj 2007. godine otvorila PET/CT centar za dijagnostiku tumorskih bolesti, i to u Zagrebu, na adresi Vinogradska 29, što je ujedno i njezina prva podružnica. Otad su otvorena još tri PET/CT centra (Split, Rijeka, Osijek) i dvije podružnice (Zagreb – Mandlova i Čakovec). Od 2008. godine imamo uvedene ISO sustave 9001 i 14001 za sve zdravstvene usluge.

Kvaliteta medicinske usluge, moderna tehnologija, diskrecija i briga za pacijente osnovne su značajke našeg rada, a radi osiguranja zdravlja, zadovoljstva i psihofizičkog blagostanja pacijenata.

Vizija djelatnika Poliklinike Medikol je budućnost temeljena na stručnosti, etičnosti i požrtvovnosti. 

U Zagrebu i Splitu možete obaviti snimanje magnetskom rezonancijom brzo i na vrijeme, na suvremenim Siemensovim MR uređajima Skyra jačine 3T. Magnetska rezonancija jačine 3T, u usporedbi s MR uređajima manje snage, omogućuje specijalistima radiolozima precizniju dijagnostiku pojedinih organskih sustava. Pogodna je za otkrivanje zloćudnih novotvorina u ranim fazama bolesti. Samo snimanje i kasnija napredna dijagnostička obrada na uređaju jačine 3T pogodna je posebno u slučaju organskih sustava koji nisu dobro vidljivi uređajima starije generacije. Uređaj pruža visoku brzinu snimanja magnetskom rezonancijom te kraće vrijeme provođenja pacijenta u uređaju (cca 15-20 min). Širok otvor za smještaj pacijenta i brzina snimanja pogodni su za klaustrofobične pacijente.

Pametni softver razvijen za neke organe i organske sustave smanjuje potrebu za ponavljanjem snimanja povećavajući dosljednost i brzinu ispitivanja.

Posebnu vrijednost MR dijagnostika na MR uređaju jačine 3T ima u dijagnostici karcinoma dojki i prostate te kao dijagnostički postupak koji omogućava orijentacijsku analizu cijelog tijela kroz snimku sedam segmenata tijela.

Više informacija potražite na stranici www.medikol.hr.

*Termin je potrebno rezervirati tjedan dana prije željenog datuma dolaska.