Zaštita privatnosti - 13. rujna 2017.
AUTOR ČLANKA - PHOENIX Farmacija d.o.o.

Izjava o zaštiti privatnosti

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

Društvo PHOENIX Farmacija d.o.o., poštuje Vašu privatnost te poduzima sve potrebne mjere i radnje kako bi zaštitio vaše osobne podatke. Putem stranice www.adiva.hr, PHOENIX Farmacija d.o.o. kao izdavač stranice (dalje u tekstu PHOENIX) možda će sakupljati određene osobne podatke Vas kao Korisnika, prije svega kada (I) se prijavite na stranice, (II) preuzmete prenosive sadržaje, (III) pri uporabi stranice i/ili neke rubrike i/ili dijagnostičkog pomagala; (IV) pri registraciji za igru/natječaj; (V) ili pri slanju elektroničke obavijesti, (VI) ispunjavanjem ankete ili ispitivanjem ili (VII) komuniciranjem preko interaktivnih sadržaja i/ili internet stranica trećih osoba ili neposredno na takvim stranicama te upotrebom kolačića (cookies).

Preuzimanjem bilo koje od navedenih aktivnosti dajete Vašu izričitu suglasnost za prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka koje ste nam učinili dostupnim, a koji mogu uključivati: ime i prezime, adresu, e-mail adresu i broj telefona. Takvom radnjom dajete PHOENIX-u i suglasnost za angažiranjem drugog izvršitelja obrade podataka.  Kada posjetite stranice, možda ćemo koristiti kolačiće i/ili drugu tehnologiju da bismo automatski prikupili sljedeće informacije: 

  • informacije o Vašoj posjeti, uključujući stranice koje posjetite prije i poslije naših stranica i proizvode koje ste pregledali ili tražili,
  • dužinu posjete određenoj stranici, interakciju s njom i način odlaska sa stranice,
  • tehničke informacije
  • informacije u prijavljivanju, tip i verziju pregledača koji koristite,
  • uređaj koji koristite, lokaciju i podešavanja vremena, dodatke pregledaču, operativni sustav i platformu. 
  •  

Osobne podatke koje naše stranice prikupe tretirat ćemo u skladu u skladu s Općom Uredbom o zaštiti podataka EU (2016/679) i Zakona o provedbi Opće uredba o zaštiti podataka (NN br. 42/18). Prikupljanje i obrada osobnih podataka vršit će se isključivo za potrebe naših stranica i to isključivo za sljedeće svrhe;

  1. Marketinške svrhe
  2. Statistička istraživanja: Vaše podatke i aktivnosti sakupit ćemo i proučiti (prije svega stranice koje posjećujete i oglase na koje ste kliknuli) tako da bismo odredili Vaš profil i naše usluge bolje prilagodili Vašim očekivanjima samo na temelju Vaše prethodne suglasnost. Naša statistička istraživanja su strogo povjerljiva;
  3. Praćenje odnosa s korisnikom: ako nam pošaljete obavijest ili upit u sklopu rubrike „Pitajte ADIVA ljekarnika“, Vaši podaci se čuvaju i koriste za odgovor na Vaše pitanje i za praćenje odnosa. Vaši podaci će biti pohranjeni u našem sustavu na period od 6 mjeseci od dana zaprimanja obavijesti ili upita.
  4. Ponudu usluga: slanje biltena, pristup određenim stranicama sa savjetima, itd.;
  5. Prilagođavanje internet stranice Vašim potrebama
  6. Nagradni natječaji; Ukoliko se odlučite sudjelovati u jednoj od naših nagradnih natječaja, tražiti ćemo od vas da nam osigurate (1) vaše ime, kao i (2) datum rođenja, (3) e-mail adresu, (4) vaš telefonski broj i / ili (5) vašu poštansku adresu. To činimo kako bi bili u mogućnosti obavijestiti vas u slučaju da osvojite nagradu i kako bi se osiguralo da svaki sudionik sudjeluje u nagradnom natječaju samo jednom. Vaši podaci će biti pohranjeni u našem sustavu na period od 6 mjeseci od dana završetka nagradne igre, a ukoliko osvojite nagradu, osobni podaci će biti pohranjeni u sustavu godinu dana.

Zaštita osobnih podataka i dostupnost trećim osobama

Vaši osobni podaci mogu biti proslijeđeni u okviru PHOENIX Grupe našoj matičnoj kompaniji PHOENIX Pharmahandel GmbH & Co KG kao jedinom osnivaču društva PHOENIX Farmacija d.o.o.

Vaši podaci mogu biti proslijeđeni i trećim osobama od povjerenja, kojima smo povjerili da u naše ime obavljaju određene poslove. Vaši podaci će takvim trećim osobama biti proslijeđeni samo u mjeri koja je neophodna da bi oni mogli obavljati ove poslove, a od njih zahtijevamo da podatke ne koriste u bilo koju drugu svrhu. Uvijek ćemo se brinuti da sve i bilo koje treće osobe sa kojima surađujemo maksimalno osiguraju Vaše osobne podatke. Pored toga, Vaše osobne podatke ćemo proslijediti trećim osobama samo ukoliko imamo zakonsku obavezu da to učinimo. Vaši osobni podaci neće biti izneseni u treće zemlje koje nisu pod obvezom primjene Opće uredbe o zaštiti podataka.

U svakom trenutku možete ostvariti svoja prava koja se odnose na zaštitu osobnih podataka:

  • pravo na pristup osobnim podacima
  • pravo na ispravak (dopunu, izmjenu) netočnih osobnih podataka
  • pravo na ishođenje ograničenja obrade
  • pravo na prigovor vezan uz obradu osobnih podataka
  • pravo na prenosivost podataka
  • pravo na zaborav, odnosno brisanje osobnih podataka

Sva pitanja i zahtjeve u vezi s obradom vaših osobnih podataka koje provodi PHOENIX  Farmacija d.o.o. te ostvarivanja vaših prava molimo dostaviti pisanim putem na sljedeću adresu:

PHOENIX Farmacija d.o.o., Ozaljska 95, 10000 Zagreb ili Službeniku za zaštitu podataka PHOENIX Farmacije d.o.o. putem e-mail adrese: dpo@phoenix-farmacija.hr

PHOENIX je dužan odgovoriti na vaš zahtjev unutar mjesec dana od dana primitka vašeg zahtjeva.

Ukoliko sumnjate na povredu u postupku obrade vaših osobnih podataka, imate pravo podnijeti prigovor nadzornom tijelu – Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 14, 10000 Zagreb.

PHOENIX osigurava da u slučaju povrede osobnih podataka bez nepotrebnog odgađanja, i ako je izvedivo, najkasnije 72 sata nakon saznanja o toj povredi, obavijesti Agenciju za zaštitu osobnih podataka, osim ako nije vjerojatno da će povreda osobnih podataka prouzročiti rizik za prava i slobode pojedinca.

Sukladno odredbama Uredbe o zaštiti podataka, bez nepotrebnog odgađanja ćemo obavijestiti ispitanike o povredi osobnih podataka.

PHOENIX napominje da korisnici zadržavaju pravo da se njihovi osobni podaci brišu i više ne obrađuju ako ti osobni podaci više nisu potrebni s obzirom na svrhu u koju su prikupljeni ili na druge načine obrađivani, te ukoliko su korisnici povukli svoju privolu ili ako daju prigovor na obradu osobnih podataka koji se odnose na njih ili ako obrada njihovih osobnih podataka na druge načine nije u skladu s Uredbom. 

Primjena kolačića (cookies) i sigurnost korištenja internet stranice

Na internet stranici www.adiva.hr primjenjuju se tzv. kolačići (cookies) odnosno tekstualne datoteke koje na računalo Korisnika smješta internetski poslužitelj kojim se Korisnik koristi. Kolačići spremaju vaše postavke za određenu internet stranicu (primjerice, odabir jezika, login podaci i sl.) te ih pri ponovnom posjetu stranice iznova učitavaju. Na taj su način informacije sadržane na internet stranici prilagođene vašim potrebama i uobičajenim načinima korištenja. Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje. Pohrana kolačića je u potpunosti pod vašom kontrolom, budući da kroz postavke u svom pregledniku može ograničiti pohranu kolačića ili ih onemogućiti. Ako odlučite onemogućiti kolačiće, imajte na umu da neki aspekti internet stranice možda neće funkcionirati prema očekivanjima.

Internet stranica www.adiva.hr služi se kolačićima Google Analytics u svrhu mjerenja i analize posjećenosti stranice, ali ne prikuplja vaše osobne podatke te ja vaša IP adresa anonimizirana.

U bilo kojem trenutku možete promijeniti ili povući vaš pristanak na našim internetskim stranicama.

PHOENIX napominje da Internet ne jamči sigurnost, dostupnost i integritet prijenosa podataka tako da ne možemo biti odgovorni za greške, propuste, brisanja, kašnjenja, kvarove (naročito djelovanjem virusa) komunikacijskih linija, informatičkog materijala i softvera za što nismo odgovorni ili u slučaju neautorizirane uporabe ili moguće promjene sadržaja koje ste objavili na stranicama.

Politika zaštite osobnih podataka može se povremeno mijenjati kako bi odražavala promjene u našem načinu obrade osobnih podataka, sve će promjene ostati u potpunosti sukladne primjenjivom pravu.

Svaku izmjenu Politike zaštite osobnih podataka objavit ćemo na našoj web stranici uz ažurirani datum revizije. Ova Politika zaštite osobnih podataka ažurirana je u rujnu 2020.

Skenirajte QR kod i preuzmite ADIVA mobilnu aplikaciju:

adiva app qr code

Aplikaciju možete preuzeti i na:

ADIVA_app_app_store_button ADIVA_app_google_play_button