Dojilje, birajte kvalitetno i jedite s užitkom

Mnoge se majke pitaju kako se ispravno hraniti u razdoblja dojenja. Posebno se često postavlja pitanje može li pojedina hrana loše utjecati na dojenče. Pravilna i raznolika prehrana osigurat će vama i vašem djetetu sve potrebne hranjive tvari. Stoga jedite kvalitetno, dovoljno i s užitkom!

Savjeti za lakši prirodni porođaj

Porođaj je trenutak koji se ne zaboravlja, no osim radosnih trenutaka, često mu prethode dani nesigurnosti, pa i straha. No postoji niz savjeta koji, odvija li se porođaj prirodno i bez komplikacija, mogu pomoći da ostane zauvijek u lijepom sjećanju.

Sindrom policističnih jajnika

Svi imamo barem jednu prijateljicu koja se bori s neredovitošću menstruacijskog ciklusa ili nemogućnosti zanošenja prouzročenu poremećajem ovulacije. Puno je pojmova vrlo slične, ali i različite etiologije, gdje se presudnim smatra genski čimbenik udružen s djelovanjem okolišnih čimbenika. Svakodnevno se susrećemo s terminom PCOS, odnosno sindromom policističnih jajnika.  

Žene oboljele od karcinoma više nisu same

„Zovem se Ivana. Novinarka sam i majka troje djece. Od studentskih dana za život zarađujem pišući. (…) Kada mi je 2015. otkriven rak dojke, imala sam 52 godine, odličnu karijeru, bila sam u sretnoj vezi. S dijagnozom 'Ca. mammae invasivum I. sin.' moj se svijet u sekundi raspao na tisuću komadića.“

Doula - nježna ruka pomoći pri porođaju

Riječ doula, koju možda još niste imali prilike čuti, dolazi iz grčkog jezika, a znači „žena koja služi“. Danas doula ima funkciju podrške ženi u trudnoći, pri porođaju i u razdoblju netom nakon porođaja. Uz primalje, žene pomagačice pri porođaju postojale su oduvijek. 

Redoviti mamografski pregledi spašavaju život

Zloćudne bolesti jedan su od vodećih javnozdravstvenih problema u Republici Hrvatskoj, a na ljestvici uzroka smrti nalaze se na drugome mjestu. Prepoznavši veličinu tog problema, Vlada Republike Hrvatske je u lipnju 2006. usvojila Nacionalni program ranog otkrivanja raka dojke. Riječ je o najčešćoj vrsti raka koji pogađa žene u svijetu te predstavlja velik javnozdravstveni problem.

    ANKETA

Koristite li redovito tijekom toplih mjeseci pri odlasku u prirodu sredstva za zaštitu od insekata (repelente)?