Za urinarne infekcije na godišnjem nemamo vremena

Dugo očekivani godišnji odmor često može biti narušen neugodnom urinarnom infekcijom koja je ženama dobro poznata. Naime, riječ je o učestalom zdravstvenom problemu koji može biti popraćen ne samo urinarnim, nego i ginekološkim tegobama.

Dojilje, birajte kvalitetno i jedite s užitkom

Mnoge se majke pitaju kako se ispravno hraniti u razdoblja dojenja. Posebno se često postavlja pitanje može li pojedina hrana loše utjecati na dojenče. Pravilna i raznolika prehrana osigurat će vama i vašem djetetu sve potrebne hranjive tvari. Stoga jedite kvalitetno, dovoljno i s užitkom!

Savjeti za lakši prirodni porođaj

Porođaj je trenutak koji se ne zaboravlja, no osim radosnih trenutaka, često mu prethode dani nesigurnosti, pa i straha. No postoji niz savjeta koji, odvija li se porođaj prirodno i bez komplikacija, mogu pomoći da ostane zauvijek u lijepom sjećanju.

Sindrom policističnih jajnika

Svi imamo barem jednu prijateljicu koja se bori s neredovitošću menstruacijskog ciklusa ili nemogućnosti zanošenja prouzročenu poremećajem ovulacije. Puno je pojmova vrlo slične, ali i različite etiologije, gdje se presudnim smatra genski čimbenik udružen s djelovanjem okolišnih čimbenika. Svakodnevno se susrećemo s terminom PCOS, odnosno sindromom policističnih jajnika.  

Žene oboljele od karcinoma više nisu same

„Zovem se Ivana. Novinarka sam i majka troje djece. Od studentskih dana za život zarađujem pišući. (…) Kada mi je 2015. otkriven rak dojke, imala sam 52 godine, odličnu karijeru, bila sam u sretnoj vezi. S dijagnozom 'Ca. mammae invasivum I. sin.' moj se svijet u sekundi raspao na tisuću komadića.“

Doula - nježna ruka pomoći pri porođaju

Riječ doula, koju možda još niste imali prilike čuti, dolazi iz grčkog jezika, a znači „žena koja služi“. Danas doula ima funkciju podrške ženi u trudnoći, pri porođaju i u razdoblju netom nakon porođaja. Uz primalje, žene pomagačice pri porođaju postojale su oduvijek. 

    ANKETA

Kako ublažavate iritaciju kože opečene suncem?