Otvorena dnevna bolnica za internetske ovisnike

“Bolnica je namijenjena punoljetnim osobama za koje, nakon što tim obavi individualnu obradu, zaključimo da su ovisne o internetu ili su na korak do toga, u fazi takozvane štetne uporabe.” kažu za Slobodnu Dalmaciju dr. Davor Bodor, psihijatar koji stoji iza koncepta dnevnih bolnica za ovisnike o alkoholu i kockanju, a sad i internetu, te dr. Irena Rojnić Palavra, psihijatrica koja će se u podjeli multidisciplinarnog tima baviti upravo internetskim ovisnicima.

Časopis ADIVA Plus slavi 200. broj i nagrađuje čitatelje

Ne možemo se pohvaliti sa 200 godina postojanja, ali danas s ponosom možemo objaviti da smo zaokružili naših prvih 200 brojeva časopisa ADIVA Plus, što nas doista ispunjava zadovoljstvom. Takav jubilej svakako zaslužuje da ga se barem simbolično obilježi, a posebno da ovom prilikom zahvalimo svima vama bez kojih sav naš trud ne bi imao smisla.

Izračunajte svoj rizik od moždanog udara

U povodu Svjetskog dana moždanog udara (CV bolest) donosimo vam tablicu koja vam može pomoći u procjeni vašeg rizika, a koja je preuzeta sa stranice Hrvatskog društva za prevenciju moždanog udara http://mozdaniudar.hr.

PHOENIX Farmacija – partner sportaša

Ice Power proizvodi saveznici su sportaša, ali i pacijenata suočenih s reumatskim bolovima; poboljšavajući cirkulaciju te ublažavajući bolove u mišićima i zglobovima, ovi proizvodi olakšavaju kretanje.

Nekoliko činjenica o reumatskim i mišićno-koštanim bolestima

RMD se uobičajeno dijele na upalne i neupalne tipove bolesti.Česte neupalne RMD bolesti obuhvaćaju degenerativne bolesti kralježnice, osteoartritis, osteoporozu i fibromijalgiju. Česte upalne RMD bolesti su reumatoidni artritis, ankilozantni spondilitis, reaktivni artritis, bolesti vezivnog tkiva i reumatična polimialgija.

Vijesti iz povijesti

S jedne strane, skloni smo podcjenjivati stare civilizacije zamišljajući tadašnje liječnike kao vračeve ili nadriliječnike koji nisu imali „pravo znanje“. Malo tko bi mogao zamisliti da su drevni Egipćani imali izvrsno znanje anatomije ili da su najljepši antički primjerci zubnih proteza pronađeni u grobovima starih Etruščana (10. – 4. st. pr. Kr.), pri čemu su protetičke nadoknade izrađivane od zlatnih traka.

TRUDI Dječja kozmetika na bazi pčelinjih proizvoda

Trudi kozmetika za bebe i djecu s prirodnim sastojcima objedinjuje hranjive tvari iz pčelinje košnice poput meda, peludnog praha, voska, propolisa i matične mliječi, u blage proizvode uz koje briga o djetetu postaje igra.

Uskoro novi lijek protiv laži?

U sljedeće dvije godine na tržištu bi se mogao pojaviti lijek protiv laži, objavili su kineski znanstvenici i time uzburkali znanstvene krugove.

Lijepi naši uskrsni običaji

U Dalmaciji biste na Veliki četvrtak, a možda i u sve dane Svetog trodnevlja, mogli vidjeti kako vjernici udaraju šibama po crkvenim klupama dok se šibe ne slome. Takvo se šibanje naziva „Tući barabana“, odnosno Barabu.

Radni dan u pošti Djeda Mraza

Vilenjaci rado pričaju priče o gospođi iz Italije koja svake godine pošalje novu sliku Elvisa Presleyja, o pošiljci mrkvi za Rudolfa koje su putem istrunule ili o ključevima kuća i stanova koja im pošalju djeca zabrinuta da Djedica neće moći ući zbog novog protuprovalnog sustava

    ANKETA

Koji bolovi vas najčešće muče?