Tajne zavodljivih trepavica i obrva

Guste, duge trepavice tiha su patnja mnogih žena kojima priroda nije ispunila tu želju, a pravilno oblikovane obrve ukras su svakog lica
Tajne zavodljivih trepavica i obrva
  • Sviđa mi se
Pravilno oblikovani lukovi obrva ne samo da naglašavaju oči nego uokviruju cijelo lice, a guste, duge trepavice i bez maskare uljepšavaju pogled. I dok su voluminoze trepavice oduvijek bile san svake žene, obrve su doživljavale turbulentne stilske promjene.
U 20-im i 30-im godinama prošlog stoljeća u trendu su bile vrlo tanke linije, da bi se sljedećih desetljeća popunile te izvile u visok luk. U 60-ima su mahom bile potpuno čupane, zatim bojene, a u 70-ima se vratila popularnost njihova prirodnog izgleda. Obrve nastavljaju „rasti“ i tijekom 80-ih, u 90-ima svjedočimo najrazličitijim oblicima, da bi danas težile što većoj gustoći i raščupanosti.

Žene koje su nekada revno čupale obrve u tanku liniju, danas posežu za brojnim kozmetičkim trikovima kako bi im vratile gustoću. Da bi se obrve „oporavile“, odnosno narasle, potrebno je mnogo strpljenja. Proces puštanja je individualan, a traje ovisno o tome koliko ste godina čupali dlačice te o njihovoj prirodnoj brzini rasta. Tako će dlačicama koje su čupane godinama trebati i do godinu dana da ponovno narastu. U tom ih je razdoblju najbolje uopće ne dirati.

U pospješivanju i ubrzanju njihova rasta mogu vam pomoći serumi. Takvi su proizvodi često namijenjeni istodobno za njegu i obrva i trepavica, a pružaju vidljivu promjenu nakon mjesec do dva redovitog, svakodnevnog korištenja.

Trikovi za veću gustoću

Prirodna alternativa kupovnim serumima za poticanje rasta dlačica je ricinusovo ulje za koje mnogi tvrde da je lijek za tanke i slabe obrve i trepavice. Dakle, ono pospješuje rast dlačica, hidratizira ih, smanjuje opadanje i povećava njihov volumen. Za što bolji učinak, nanosite ga navečer prije spavanja kako bi djelovalo cijelu noć.

Ako obrve nakon odolijevanja bilo kakvom čupkanju (posebno pretjeranom, što je najveća greška koju čini većina žena) uspiju narasti, oblikovanje radije prepustite stručnjacima. Oni će, uz minimalne izmjene, napraviti najbolje od vašeg prirodnog oblika obrva. Pritom se ne prati slijepo oblik lica jer su često oči, dvije strane lica, pa i same obrve nesimetrične pa su klasična pravila oblikovanja obrva podložna manjim promjenama. No zlatno je pravilo da su obrve uredne, dobro ukomponirane i uravnotežene s oblikom očiju i lica jer tada lijepo izgledamo i bez šminke.

Ako se u kombinaciji s pripravcima za njegu ne uspije postići njihov rast, možete «lažirati» gustoću i luk obrva. U tome će vam pomoći maskare, sjenila i olovke za obrve. Sjenilo ili olovka pogodniji su kod rjeđih obrva kojima treba volumen, a maskara u boji bolji je odabir za žene koje žele prirodniji izgled s malo gustoće. Za razliku od alata za povećavanje volumena, gel za fiksiranje je dobar kod nestašnih ili dužih obrva.

Autorica članka: Magda Dežđek

Ponuda trajnijih rješenja
Želite li trajnije rješenje za lijepo oblikovane i gušće obrve, iskušajte bojenje oftalmološki ispitanim, specijalnim bojama za obrve. Ovaj kozmetički tretman za povećanje volumena potamnjuje sitne dlačice uz luk obrve, čime se definira njihov izgled pa one postaju vizualno gušće. Naspram ovog tretmana čiji estetski učinak traje pet do šest tjedana, trajnije rješenje nudi tzv. microblading, poznat kao japansko iscrtavanje obrva te permanentni make up. Te dvije metode popunjavaju praznine između dlačica, poboljšavaju oblik luka i odmah pružaju gušći izgled obrva. Rezultat japanskog iscrtavanja obrva traje godinu do dvije, a permanentni make up tri do pet godina.
Razmišljate li o tim metodama, najzdraviji je odabir mikropigmentacija koja se postiže prirodnim, odnosno organskim pigmentima. Tako možete biti sigurni da nezdrave kemikalije ne ulaze u vašu kožu, odnosno krvotok, no važno je i da odabrana nijansa bude dobro usklađena s bojom vaše kose, tena i obrva.
Za razliku od obrva, s trepavicama je situacija nešto jednostavnija jer ne zahtijevaju čupanje, bojenje ili podšišavanje. No svakodnevno korištenje maskare može ih ozbiljno ugroziti pa pripazite da koristite kvalitetnu maskaru i nježna sredstava za uklanjanje make upa kojima ćete svake večeri detaljno ukloniti ostatke šminke. Usto, kako bi trepavice bile što gušće i kako bi što manje opadale, svakodnevno ih njegujte biljnim uljima, primjerice ricinusovim, maslinovim, bademovim, uljem pšeničnih klica ili čistim vitaminom E. Razmišljate li o ekstenzijama kako biste dobili zavodljiviji pogled i bez šminke, dobro se informirajte o njihovu održavanju, kao i o svim potencijalnim nuspojavama njihova nošenja.

    ANKETA

Uzimate li dodatke prehrani za jačanje imuniteta?