Kako pomoći djetetu u pisanju zadaća i učenju

Čest uzrok neslaganja i sukoba između roditelja i djece upravo je pisanje domaćih zadaća. Svaki se roditelj barem jednom zapitao treba li uopće pomagati djetetu u pisanju zadaće te zašto njegovo dijete ima tako puno ili tako malo zadaće. Djetetu kojemu je to potrebno svakako treba pomoći u pisanju domaćih zadaća.

Fenomen samoispunjavajućeg proročanstva

Često naše misli i uvjerenja mogu odrediti ishode situacija. Primjerice, ako u poštu ulazimo sa stavom da će gospođa na šalteru biti neljubazna, nismo ni svjesni da našim verbalnim i neverbalnim govorom sami stvaramo uvjete da se upravo takav scenarij i dogodi. Nakon svega izlazimo iz pošte sa samo jednom mišlju: “Znao/la sam da će biti ovako!” Začarani krug zvan samoispunjavajuće proročanstvo time se nastavlja.

Što bi roditelji trebali znati o Fidget Spinneru

Djeca u Polikliniku za zaštitu djece grada Zagreba dolaze s novom zanimljivom napravom u rukama, a roditelji nas pitaju o čemu je riječ te može li koristiti ili štetiti njihovoj djeci. Obratili su nam se i mediji s upitima o psihološkoj dobrobiti naprave koju promoviraju proizvođači. Riječ je o Fidget Spinneru koji posljednjih mjeseci doseže veliku popularnost u Europi te stoga zaslužuje da se odgovori na neka osnovna pitanja zabrinutih roditelja.

Kako prevladati postpraznički sindrom

Mnogim ljudima povratak na radno mjesto izaziva velike probleme jer se ponovno trebaju prilagoditi dnevnoj rutini ureda i obiteljskog života. Nema više bezbrižnog odmora i slobodnog vremena. Ta je situacija znatno lošija ako se čovjek vraća u sredinu s nezdravim ljudskim odnosima, lošom radnom atmosferom, ako je preopterećen poslom i slično. Privikavanje na posao nakon godišnjeg odmora često je vrlo stresno.

Tri tehnike za lakše pamćenje koje ćete zapamtiti

Ljudsko pamćenje je fascinantno. Način na koji ono funkcionira može biti zadivljujuće, čudno, a često i – frustrirajuće. Dokaz za frustraciju izazvanu zaboravljanjem pruža nam se svaki put kada uđemo u trgovinu, a ne možemo se sjetiti što smo htjeli kupiti. S druge strane, da nam netko u istoj toj trgovini dođe i zamoli nas da se prisjetimo pjesmice koju smo morali naučiti napamet u osnovnoj školi, vjerojatno bismo je bez problema mogli recitirati.

Pet koraka do opuštanja

Napokon vam je počeo zasluženi i dugo očekivani godišnji odmor. Prvo se jutro sretni i naspavani budite, no nedugo poslije počinjete osjećati nemir – kao da ste nešto zaboravili, vrtite se u naslonjaču, svaki čas gledate na sat i korite se jer imate osjećaj da morate žuriti, a nema razloga, vremena je dovoljno.

    ANKETA

Uzimate li dodatke prehrani za jačanje imuniteta?