Moj tata je najbolji

Riječ majka ima dva značenja. Prvo, majka je ženska osoba koja je rodila dijete. I drugo, majka je simbol ljubavi, brižnosti, dobrote i požrtvovnosti. Sigurno ima dosta razloga zbog kojih je ta riječ dobila i vezala uza se svoje drugo značenje. No i otac je važna osoba te ima ključnu ulogu u životu svoje djece.

OBITELJSKO ZDRAVLJE

Jesam li dobar roditelj?

U životu se, kao roditelji, barem s vremena na vrijeme pitamo radimo li dobro svoj „posao“ odgoja. Pritom odgovor treba tražiti u prirodi koja nas sigurno ne bi ostavila bez sposobnosti da podižemo svoje potomstvo. Moćan, ispunjavajući osjećaj roditeljstva prisutan je kad je naše dijete sretno i drago - tada nas instinkti prirodnog, urođenog roditeljstva vrlo precizno vode kroz odnos s djetetom.

Internet - ovisnost 21. stoljeća

Živimo u digitalnom dobu u kojem smo poslovno i privatno svakodnevno vezani uz računala i digitalne medije. Bez interneta je danas teško zamisliti radni dan, ponajprije zbog velike količine podataka do kojih brzo i lako dolazimo u dva, tri klika. No posljednjih se godina učestalo govori o posljedicama korištenja računala i interneta na zdravlje, pa je tako i ovisnost o internetu postala predmet istraživanja i proučavanja.

U pet minuta otkrijte svoju razinu stresa

Malo je onih koji bi danas mogli reći da žive opušteno, da su zadovoljni. Živimo užurbano, svakodnevica je žestoka bez obzira na to jesmo li nezaposleni ili prezaposleni, tu su djeca, financijska opterećenja, veće i manje nesuglasice s drugima... Izvori stresa i njegovi simptomi se isprepleću, često u začaranom krugu.

Hobijem iscijelite tijelo i dušu

Medicinski se stručnjaci slažu - biti oduševljen hobist dobro je i zdravo jer hobiji smanjuju stres i odvlače pažnju od svakodnevnih briga. Ako uživate u obrađivanju svoga vrta, ne mogu vas istodobno izjedati problemi koje imate na radnome mjestu. Volite li, primjerice, pletenje ili nešto drugo što uključuje ponavljanje pokreta, to vas opušta, daje vam osjećaj mira i spokoja, što se kasnije odražava i na sniženje krvnog tlaka.

Koraci za svladavanje emotivnog prejedanja

Ako ste se nebrojeno puta našli u nelagodnoj situaciji te ste posegnuli za hranom u većim količinama kako biste se smirili iako niste bili gladni, ako imate osjećaj da nemate kontrolu nad hranom koju unosite, dobili ste na tjelesnoj težini, loše se osjećate, umorni ste, ne spavate - vjerojatno patite od jednog od poremećaja hranjenja.

    ANKETA

Koristite li redovito tijekom toplih mjeseci pri odlasku u prirodu sredstva za zaštitu od insekata (repelente)?