Terapijska doza kućnog ljubimca

Što znači to "pripitomiti"?
"To je nešto što se davno zaboravilo", reče lisica. "To znači 'stvoriti veze'…"
"Stvoriti veze?"
"Naravno", reče lisica. "Ti si za mene samo mali dječak sličan stotinama tisuća drugih dječaka. I ti mi nisi potreban. A ni ja tebi nisam potrebna. Ja sam za tebe samo lisica slična stotinama tisuća lisica. Ali, ako me pripitomiš, bit ćemo potrebni jedno drugom. Ti ćeš za mene biti jedini na svijetu. Ja ću za tebe biti jedina na svijetu…"

Ne mijenjajte svijet, promijenite život jednog djeteta

Obitelj, kao temeljna ljudska zajednica, ima nezamjenjivu ulogu u odgoju djece i predstavlja prirodno okruženje za njihov rast. O poticajnom obiteljskom okruženju možemo govoriti ako ono djetetu pruža sigurnost i stabilnost, potiče njegov intelektualni, emocionalni, društveni i moralni razvoj, postavlja granice i pruža vodstvo.

Odredite svoj temperament

Kakva je vaša narav? Jesu li vaši osjećaji ili odnos prema poslu i obitelji nešto s čime ste rođeni ili je stečeno tijekom odrastanja? Da bi se moglo odgovoriti na ova pitanja, za početak treba znati razliku između temperamenta i karaktera.

Upotrijebite maštu kao lijek

Kad se spominje maštovitost, na trenutak biste mogli pomisliti da je to nešto što nije stvarno pa stoga i ne može pomoći. No misli, riječi i prizori koji se pojavljuju u našoj svijesti itekako mogu utjecati na fizičke reakcije u tijelu. Činjenica je da vaš mozak često ne može razlučiti stvarnost od mašte, odnosno nije siguran je li ono što zamišljate stvarno.

S nadom krenimo u sljedeći dan i novu godinu

Uoči Božića ispunjavali smo brojne čestitke u kojima smo našim bližnjima poželjeli svako dobro za blagdane u nadi da će im sljedeća godina donijeti zdravlje, ljubav, sreću… Nada nam je često na usnama i u mislima. No kad spomenemo riječ nada, većini je ljudi prva asocijacija izreka „nada umire zadnja“. Vjerojatno ne postoji osoba koja u životu nije osjetila što znači imati nadu u nešto što nam je jako važno.

Pronađite Božić u sebi

U Hrvatskoj je advent preplavio ulice. Posvuda bliješte ukrasi na ulicama, uređuju se jelke, postavljaju kućice, na svakom uglu sviraju ulični svirači, na trgovima se otvaraju privremena klizališta na otvorenome... Božić kakav smo donedavno poznavali samo iz filmova došao je i u naše gradove. To je dobro za turizam, a djeci je i posebno veselje. 

    ANKETA

Koji bolovi vas najčešće muče?