Odredite svoj temperament

Kakva je vaša narav? Jesu li vaši osjećaji ili odnos prema poslu i obitelji nešto s čime ste rođeni ili je stečeno tijekom odrastanja? Da bi se moglo odgovoriti na ova pitanja, za početak treba znati razliku između temperamenta i karaktera.

Upotrijebite maštu kao lijek

Kad se spominje maštovitost, na trenutak biste mogli pomisliti da je to nešto što nije stvarno pa stoga i ne može pomoći. No misli, riječi i prizori koji se pojavljuju u našoj svijesti itekako mogu utjecati na fizičke reakcije u tijelu. Činjenica je da vaš mozak često ne može razlučiti stvarnost od mašte, odnosno nije siguran je li ono što zamišljate stvarno.

S nadom krenimo u sljedeći dan i novu godinu

Uoči Božića ispunjavali smo brojne čestitke u kojima smo našim bližnjima poželjeli svako dobro za blagdane u nadi da će im sljedeća godina donijeti zdravlje, ljubav, sreću… Nada nam je često na usnama i u mislima. No kad spomenemo riječ nada, većini je ljudi prva asocijacija izreka „nada umire zadnja“. Vjerojatno ne postoji osoba koja u životu nije osjetila što znači imati nadu u nešto što nam je jako važno.

Pronađite Božić u sebi

U Hrvatskoj je advent preplavio ulice. Posvuda bliješte ukrasi na ulicama, uređuju se jelke, postavljaju kućice, na svakom uglu sviraju ulični svirači, na trgovima se otvaraju privremena klizališta na otvorenome... Božić kakav smo donedavno poznavali samo iz filmova došao je i u naše gradove. To je dobro za turizam, a djeci je i posebno veselje. 

Resetiranje optimizma

Mnogi su čuli za Nick Vujičića, mladića bez ruku i nogu kojemu tek pomični prst na batrljku noge daje mogućnost ravnoteže. Kao takav, uspio je zabiti gol glavom, spustiti se niz vodeni tobogan, odigrati minigolf. Čudo od čovjeka koji drži motivacijske govore diljem svijeta i nadahnjuje ljude na promjene. Nedavno se oženio i dobio dijete. Predivno. Da bi došao do ovog trenutka sreće, prvotno je morao proći kroz ocean suza.

Iscjeliteljska snaga psihe

Smirili ste se na trenutak kako biste uživali u sunčevim zrakama  ili vaša beba iz kolica pruža ruke kako biste je podignuli i gotovo vam izmamljuje suze na oči. To su, u svakom slučaju, sretni trenuci! Međutim, znanstvenici danas smatraju da pozitivna raspoloženja koja stvaraju takvi trenuci mogu imati suptilan, ali ipak djelotvoran učinak na zdravlje.

    ANKETA

Koji bolovi vas najčešće muče?