Pomlađivanje intimne zone

U današnje vrijeme navikli smo na široku ponudu kozmetičkih proizvoda i tretmana pomlađivanje koji se uglavnom odnose na lice, vrat i dekolte. No našim je ženama manje poznato da se i intimno područje može pomladiti
Pomlađivanje intimne zone
  • Sviđa mi se
Nezadovoljstvo izgledom spolovila, fizičke tegobe, ali i manjak samopouzdanja pri intimnom odnosu učestali su problemi sve većeg broja žena. No danas se ne moramo „pomiriti“ s izgledom i funkcijom intimnih organa jer nam nova dostignuća omogućuju evidentne promjene nabolje.
Izgled intimnog područja više nije nešto nepromjenjivo zahvaljujući širokoj ponudi usluga posebno namijenjenih za tu svrhu.

Tako se danas nudi i nekirurški tretman pomlađivanja intimnog područja kod žena aplikacijom autologne kondicionirane plazme (ACP), odnosno PRP metoda (od engl. plasma rich platelet) i aplikacijom hijaluronske kiseline. ACP je danas vodeći tretman estetske medicine kad je riječ o pomlađivanju, ali i usporavanju procesa starenja. Tu u potpunosti dolazi do izražaja biološki potencijal našeg organizma, što se postiže korištenjem vlastite plazme, kao sastavnog dijela naše krvi, ali obogaćene faktorima rasta iz trombocita – stanica odgovornih i za zgrušavanje krvi. Zahvaljujući primjeni tih faktora tijelo ima sposobnost regeneracije mekih, ali i tvrdih tkiva. U kombinaciji s hijaluronskom kiselinom taj je tretman odličan za postizanje i očuvanje zdravog i lijepog izgleda intimnog područja.

Osim toga, prema iskustvima korisnica, ACP povećava seksualni užitak kod žena. Činjenica je da se kod ljudi u određenoj dobi, pogotovo krajem 40-ih i početkom 50-ih godina, smanjuje libido, a primjena autologne kondicionirane plazme daje svoj doprinos i na tom području. Prednosti takve terapije su veći seksualni užitak i izdržljivost, manja bol tijekom spolnog odnosa, no treba istaknuti i manje slučajeva urinarne inkontinencije.

Pomaže i kod inkontinencije

Prije tretmana pacijenticu se detaljno upućuje u postupak, a sam zahvat je nekirurški te nema boli.
Koristeći inovativnu tehniku izdvaja se krvna plazma te se dobiven pripravak potom injektira u područje klitorisa koje je prethodno tretirano anestetikom pa nema osjećaja nelagode.

U pripravku se ne nalazi ništa kemijsko ili sintetičko. Ti faktori rasta prirodno se nalaze u tijelu, a zapravo stimuliraju proizvodnju novog tkiva oko mjesta ubrizgavanja. Oštećene stanice se popravljaju, a rezultati su vidljivi već nakon nekoliko tjedana. Osim toga, poboljšan je i vaginalni izgled jer je koža glađa i punija. Ako je urinarna inkontinencija dosad bila problem, to se stanje obično smanji ili čak eliminira PRP metodom.

Pomlađivanje tkiva može vam dati priliku za ispunjeniji život ako vam je to dosad predstavljalo izvor nelagode i nezadovoljstva. Parovi izjavljuju da osjećaju golemu sreću i zadovoljstvo zbog svoje obnovljene seksualne aktivnosti te ukazuju na bliskost ili povezanost koje jako dugo nisu osjetili.

Kirurška rješenja

Ženama koje su spremne na kirurški zahvat plastična kirurgija danas nudi i labioplastiku te estetizaciju klitorisa. Labioplastika ili korekcija stidnih usana manji je kirurški zahvat koji se izvodi u lokalnoj anesteziji. Za nju se uglavnom odlučuju žene koje nisu zadovoljne estetikom, odnosno disproporcijom malih i velikih usana. Ponekad su zbog toga prisutne i tegobe funkcionalne prirode poput iritacije tijekom nošenja uske odjeće zbog trenja, ali i nelagode pri seksualnom kontaktu. Veličina malih usana je individualna, no na njihovo povećanje utječu i mehanička iritacija u vrijeme spolnih aktivnosti, kronična iritacija zbog upale, hormoni i slično. Labioplastikom se odstranjuje višak tkiva s malih stidnih usana koje se formiraju tako da po veličini i formi odgovaraju proporcijama žene. Tako se postiže privlačniji izgled intimnog područja, što se pozitivno odražava i na seksualni život.

Estetizacija klitorisa može se učiniti u skladu sa željama i potrebama svake žene, odnosno riječ je o dogovoru između kirurga i pacijentice.

Autor članka: dr.sc. Mladen Duduković, spec. plastične kirurgije
                        Poliklinika Ribnjak

    ANKETA

Uzimate li dodatke prehrani za jačanje imuniteta?