Štitnjača u četvrtoj brzini

Problemi sa štitnjačom danas nisu rijetkost te se često spominje njezin „ubrzan rad“. Tireotoksikoza sindrom je koji je posljedica povećane razine hormona štitnjače u krvi (FT4 i/ili FT3). Uzroci tireotoksikoze su brojni. Najčešći uzrok je hipertireoza, u kojoj je razina hormona štitnjače u krvi povišena zbog njihove pojačane biosinteze u štitnjači.

Sve za njega

O raku prostate mora se češće govoriti te treba upozoriti muškarce na to da se s više pažnje posvete prevenciji, bila je misao vodilja i cilj s kojim je osnovano Hrvatsko društvo bolesnika s rakom prostate (HDBRP) u prosincu 2015. godine na inicijativu prim. dr. Mislava Grgića i dr. sc. Marije Gamulin. Za predsjednika društva izabran je prim. Egidio Ćepulić koji se, kao radioterapijski onkolog, gotovo 40 godina bavio rakom prostate, a potom se i sam od njega razbolio.

Najbolji trening za zdravlje vašeg srca

Izraz kardio trening nastao je upravo zbog učinka vježbanja na srce te postao vrlo popularan u svijetu fitnesa. Budući da su bolesti krvožilnog sustava najčešći uzrok smrti u svijetu, ovaj je trening odlična prevencija njihova nastanka. Kardio trening uzrokuje stres kardiorespiratornog sustava (srce i pluća), uzrokujući povećanu brzinu otkucaja srca te izaziva dišni napor.

Centralni laboratorij našeg tijela

Јetra (grč. hepar) iznimno je važan organ višestrukih funkcija. Najveća je žlijezda u ljudskom organizmu, a služi za skladištenje hranjivih tvari te neutraliziranje štetnih.

Zdrava radna mjesta za sve

U vremenu globalizacije gospodarskog sustava radnik ima iznimno važno mjesto u cjelokupnom sustavu rada i zaštite na radu. Nedostatna zaštita na radu može rezultirati izostancima s posla, ozljedama na radu, profesionalnim bolestima i trajnom nesposobnosti za rad, što nema samo negativan socijalni, nego i velik negativan ekonomski učinak.

Ozon – povratak na tron starog prijatelja zdravlja

Ozon danas najčešće spominjemo u kontekstu ekologije, odnosno ozonskog omotača. No otkako je otkriven polovicom 19. stoljeća ozon se koristi u medicinske ili higijenske svrhe. Otac ozonoterapije, njemački kemičar Christian Friedrich Schönbein, otkrio je 1840. godine na Sveučilištu u Baselu plin neobično svježeg mirisa. Nazvao ga je po grčkom nazivu za snažan miris, ozein, koji nastaje pri udaru groma tijekom jakih oluja.

    ANKETA

Od ponuđenih mjera zaštite zdravlja jetre, što biste učinili odmah?