Jedinstveni uređaj za pripremu ukusnih domaćih kašica

Razdoblje uvođenja guste hrane uzbudljivo je i djeci i roditeljima. Stručnjaci se slažu da je najbolji način pripreme hrane kuhanje na pari, koje omogućava zadržavanje svih nutrijenata, uz zadržavanje okusa i teksture voća, povrća i drugih namirnica. Međutim, kuhanje na pari može biti gnjavaža za koju roditelji nemaju uvijek vremena.

Doznajte što jesti kod bolesti jetre

Jetra je najveća žlijezda i drugi organ po veličini u ljudskom organizmu, a ujedno predstavlja jedini unutarnji organ koji se može obnoviti. Jetra je „tihi organ“, ne buni se, pa je uglavnom zanemarujemo dok nešto ozbiljno ne pođe po zlu. Stoga je iznimno važno dobro upoznati sve što naša jetra voli, a isto tako i što joj može naštetiti.

Prehranom protiv nadutosti

Nadutost ili meteorizam označava prekomjerno nakupljanje plinova u probavnom sustavu, najčešće u crijevima. Ta učestala tegoba nerijetko se javlja kao rezultat užurbanog načina života, nepravilne prehrane ili nesvjesnoga gutanja zraka, a može se očitovati i kao simptom u sklopu sindroma iritabilnog crijeva koji se češće javlja kod žena.

Prehrana iz kamenog doba

U današnje vrijeme svjedoci smo različitih prehrambenih trendova koji imaju svoje sljedbenike, kao i kritičare. I dok su neki potpuno okrenuti budućnosti, postoje i oni koji najbolje i najzdravije recepte traže u prošlosti – štoviše, u vrlo dalekoj prošlosti. Naravno, riječ je o paleolitskoj prehrani, prehrani spiljskog čovjeka ili, kako je danas najčešće zovu, paleo prehrani.

Proljeće na stolu Blaženke Leib

Blaženka Leib, popularna voditeljica i drago lice s malih ekrana, privlači pozornost brojnim kvalitetama - umjerenošću, staloženošću, ljubaznošću... I cijela njezina pojava zrači zdravljem i neodoljivim šarmom, pozivajući nas da doznamo kakav je njezin životni stil, odnosno kakve su prehrambene navike osobe koja s lakoćom osvaja mnoga srca.

Pravilna prehrana za sportaše rekreativce

Dolazi lijepo vrijeme te se sve više pažnje posvećuje vježbanju i dobroj formi. Svi vole izgledati lijepo u laganoj proljetnoj i ljetnoj odjeći. Ipak, da bi se postigla lijepa figura, treba uložiti mnogo truda i odvojiti dosta vremena jer rezultati ne dolaze nakon nekoliko dana. To iziskuje vrijeme za redovito vježbanje, ali i jelovnik koji potpomaže cilj koji se vježbanjem želi ostvariti.

    ANKETA

Koristite li redovito tijekom toplih mjeseci pri odlasku u prirodu sredstva za zaštitu od insekata (repelente)?