Prehranom protiv nadutosti

Nadutost ili meteorizam označava prekomjerno nakupljanje plinova u probavnom sustavu, najčešće u crijevima. Ta učestala tegoba nerijetko se javlja kao rezultat užurbanog načina života, nepravilne prehrane ili nesvjesnoga gutanja zraka, a može se očitovati i kao simptom u sklopu sindroma iritabilnog crijeva koji se češće javlja kod žena.

Prehrana iz kamenog doba

U današnje vrijeme svjedoci smo različitih prehrambenih trendova koji imaju svoje sljedbenike, kao i kritičare. I dok su neki potpuno okrenuti budućnosti, postoje i oni koji najbolje i najzdravije recepte traže u prošlosti – štoviše, u vrlo dalekoj prošlosti. Naravno, riječ je o paleolitskoj prehrani, prehrani spiljskog čovjeka ili, kako je danas najčešće zovu, paleo prehrani.

Proljeće na stolu Blaženke Leib

Blaženka Leib, popularna voditeljica i drago lice s malih ekrana, privlači pozornost brojnim kvalitetama - umjerenošću, staloženošću, ljubaznošću... I cijela njezina pojava zrači zdravljem i neodoljivim šarmom, pozivajući nas da doznamo kakav je njezin životni stil, odnosno kakve su prehrambene navike osobe koja s lakoćom osvaja mnoga srca.

Pravilna prehrana za sportaše rekreativce

Dolazi lijepo vrijeme te se sve više pažnje posvećuje vježbanju i dobroj formi. Svi vole izgledati lijepo u laganoj proljetnoj i ljetnoj odjeći. Ipak, da bi se postigla lijepa figura, treba uložiti mnogo truda i odvojiti dosta vremena jer rezultati ne dolaze nakon nekoliko dana. To iziskuje vrijeme za redovito vježbanje, ali i jelovnik koji potpomaže cilj koji se vježbanjem želi ostvariti.

Pomlađivanje iznutra

Nije tajna da žene u prosjeku imaju dulji životni vijek od muškaraca, ali što je tajna njihove dugovječnosti, još nije potpuno jasno. Životni vijek kontinuirano se produljuje i danas više nije toliko rijetko i neobično susresti stogodišnjaka ili još vjerojatnije – stogodišnjakinju

Zdravlje je u sirovoj, biološki uzgojenoj hrani

Kada je riječ o zdravoj hrani, gotovo svaki tekst počinje ili završava slavnom izrekom oca medicine, Hipokrata: „Neka tvoja hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek neka bude tvoja hrana.“ Tu nam je rečenicu više puta ponovila vitalna i vedra glumica Nada Rocco, autorica priručnika o sirovojedstvu „Moje sirove strasti“.

    ANKETA

Od ponuđenih mjera zaštite zdravlja jetre, što biste učinili odmah?