Pravilna prehrana za sportaše rekreativce

Dolazi lijepo vrijeme te se sve više pažnje posvećuje vježbanju i dobroj formi. Svi vole izgledati lijepo u laganoj proljetnoj i ljetnoj odjeći. Ipak, da bi se postigla lijepa figura, treba uložiti mnogo truda i odvojiti dosta vremena jer rezultati ne dolaze nakon nekoliko dana. To iziskuje vrijeme za redovito vježbanje, ali i jelovnik koji potpomaže cilj koji se vježbanjem želi ostvariti.

Pomlađivanje iznutra

Nije tajna da žene u prosjeku imaju dulji životni vijek od muškaraca, ali što je tajna njihove dugovječnosti, još nije potpuno jasno. Životni vijek kontinuirano se produljuje i danas više nije toliko rijetko i neobično susresti stogodišnjaka ili još vjerojatnije – stogodišnjakinju

Zdravlje je u sirovoj, biološki uzgojenoj hrani

Kada je riječ o zdravoj hrani, gotovo svaki tekst počinje ili završava slavnom izrekom oca medicine, Hipokrata: „Neka tvoja hrana bude tvoj lijek, a tvoj lijek neka bude tvoja hrana.“ Tu nam je rečenicu više puta ponovila vitalna i vedra glumica Nada Rocco, autorica priručnika o sirovojedstvu „Moje sirove strasti“.

Piramida holističke prehrane i načina života

Nažalost, neupitno je da danas živimo nezdravim, užurbanim tempom, izloženi smo stresu te se, među ostalim, i nezdravo hranimo. Iako je prehrana sastavni dio našeg života (i otac medicine Hipokrat je govorio da smo ono što jedemo), riječ je o ukupnom životnom stilu. Svi želimo poživjeti dugo, no prije svega, svatko od nas želi živjeti zdravo.

Moja tajna dobrog imuniteta

Suvišno je ponavljati da je u zimskim mjesecima naš imunitet suočen s različitim izazovima te se svake godine u ovo doba borimo s prehladom i gripom. Iako ćemo teško u potpunosti izbjeći nasrtaje virusa, pravilnom prehranom doista možemo učiniti puno, barem skratiti vrijeme bolovanja. U ovom broju svoju tajnu dobrog imuniteta otkrivaju nam nutricionistkinje Donatella Verbanac i Sanja Jelušić.

Kozje, kravlje, ovčje ili magareće mlijeko?

Danas imamo doista široku paletu mlijeka na tržištu, neka su biljnog, a neka životinjskog podrijetla. Od bademova, sojina, rižina, kokosova i zobenog mlijeka pa do kozjeg, ovčjeg, kravljeg, kozjeg ili magarećeg, teško je znati prednosti ili što to čini razliku među njima.

    ANKETA

Osjećate li umor, peckanje i/ili nadraženost očiju?