Kupke za tijelo i dušu

„Ne mogu se sjetiti nijedne tuge i boli na ovom svijetu koje vruća kupka barem malo ne može zaliječiti“, mudro je napisala pokojna američka spisateljica Susan Glaspell, vjerojatno uživajući u kadi. Kada ste vi posljednji put uronili u toplu kupku?

Muškarac u kozmetičkom salonu

Odijelo čini muškarca, ali što je s izgledom njegova lica i tijela? Dok zdrava i uravnotežena prehrana te fizička aktivnost mogu biti odlična odskočna daska i potpora vitalnijem i mladolikijem izgledu, pomoć se krije i u dermo-kozmetičkim tretmanima koji licu i tijelu vraćaju odmorniji i mlađi izgled.

Za čvršću kožu s manje bora

Svaka je žena u jednom trenutku života u potrazi za idealnom njegom protiv starenja. Ovisno o dobi, potrebi kože te biološkom, hormonalnom ili starenju pod utjecajem načina života, potrebno je izabrati odgovarajuću anti-age njegu.

Neodoljiva, magnetna privlačnost

Vjerujući da posjeduju protuupalna i detoksikacijska svojstva, magneti se u alternativnoj medicini koriste za liječenje raznih tegoba još od antičkih vremena, a neki stručnjaci tvrde da mogu djelovati i na ljepotu te zdravlje kože. Priča se da je i Kleopatra nosila jedan mali magnet na čelu kojim je čuvala svoju ljepotu. Čini se da se danas magnetna terapija vraća u velikom stilu, služeći ljepoti, a metode njezina korištenja su se dodatno poboljšale.

DERMATOVENEROLOGIJA

Pomlađivanje bez estetskih operacija

Pojam estetske dermatologije usko je vezan uz pojam estetske medicine koja podrazumijeva niz različitih tretmana za poboljšanje izgleda. Tradicionalno estetska medicina obuhvaća dermatologiju te plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju, odnosno invazivne (kirurške) i neinvazivne tretmane.

Molekula koja vraća sjaj

Život u gradovima ne pruža previše mogućnosti za uživanje u kisiku jer je zrak sve zagađeniji, a to se s vremenom ogleda i na koži koja pod utjecajem vanjskih čimbenika postaje siva poput zraka koji svakodnevno udišemo. No, zahvaljujući napretku tehnologije, i u urbanim sredinama koži možemo priuštiti molekule čistoga kisika.

    ANKETA

Od ponuđenih mjera zaštite zdravlja jetre, što biste učinili odmah?