I vlasištu je potreban piling

Svjedoci smo brojnih reklama za šampone i regeneratore koji obećavaju blistav sjaj i zdrav izgled kose. Za onu suhu postoji regenerator koji će je nahraniti. Za pretjerano masnu tu je šampon za vlasi koje se prebrzo maste. Imate prhut? I to možete riješiti u kadi. No istina je da je stanje naše kose možda više vezano uz vlasište nego što to mislimo - nema zdrave kose bez zdravog vlasišta.

Bojenje kose na prirodan način

Davno prije izuma sintetičkih boja žene su koristile biljne pigmente iz prirode za naglašavanje svoje ljepote. Tehnikama starim nekoliko tisuća godina bojile su i njegovale kosu te prikrivale sijede vlasi. Njihove se drevne metode, s povećanom, holističkom brigom o zdravlju i ljepoti, ponovno vraćaju u modu.

Vrijeme je za popravljanje posljedica ljeta

Vratili ste se s ljetovanja preplanuli i puni elana, no promotrite li malo bolje, primijetit ćete da ste, osim brončanog tena, „pokupili“ i neke ne tako lijepe tragove. Koža je suha i neugodno zategnuta, možda se pojavila hiperpigmentacija, stopala su zadebljana i gruba, a nokti su žuti i krhki od višemjesečnog bojenja lakovima. Kosa je dehidrirana, izblijedjela i ispucanih vrhova.

10 savjeta za kožu tijekom ljetovanja

Njega kože na suncu važna je za postizanje zdrave i dugotrajne preplanulosti. Svi volimo blistav preplanuli ten, pogotovo u ljetnim mjesecima, no realnost je da prekomjerno izlaganje suncu može prouzročiti oštećenja kože i ubrzati njezino starenje. Srećom, postoji nekoliko koraka koje možemo poduzeti kako bismo zaštitili našu kožu.

Šminka postojana i na plaži

Jeste li od ove zime promijenili šminku, a pritom ne mislimo samo na boje? Kao i kremu za lice, i dekorativnu bi kozmetiku trebalo prilagoditi visokim temperaturama. Ne samo zbog postojanosti, nego i zato da ne biste izgledali kao da na licu imate tešku masku koja se lagano topi na +35 stupnjeva.

Napravite svoj pripravak za zaštitu od sunca i njegu kože

Ljeto je romantično godišnje doba u kojem prevladavaju šarene haljinice, preplanuli, brončani obrazi, leškarenje na plaži, eksplozija ukusnog, šarenog voća... Ali ono ima i svoju mračnu stranu. Dehidrirana i suncem oštećena koža, pretjerano znojenje, ispucane vlasi i izblijedjela boja kose. To je realna slika ljeta.

    ANKETA

Uzimate li dodatke prehrani za jačanje imuniteta?