Napravite svoj pripravak za zaštitu od sunca i njegu kože

Ljeto je romantično godišnje doba u kojem prevladavaju šarene haljinice, preplanuli, brončani obrazi, leškarenje na plaži, eksplozija ukusnog, šarenog voća... Ali ono ima i svoju mračnu stranu. Dehidrirana i suncem oštećena koža, pretjerano znojenje, ispucane vlasi i izblijedjela boja kose. To je realna slika ljeta.

U potrazi za eliksirom mladosti

Kao nezaobilazni dio života starenje nam donosi mnoge fizičke promjene koje nas baš ne oduševljavaju. Gubitak tonusa i svježine kože, njezino boranje, pjege i oštećenja samo su neki od vidljivih tragova vremena. Najčešći uzrok starenja su, naravno, godine, ali i brojni drugi čimbenici, poput načina prehrane, stila života ili pak utjecaja okoliša, pa tako i pretjeranog izlaganja suncu. 

Uronite potpuno u vodu

Ljeti, posebno nakon sezone kupanja i sunčanja, možemo primijetiti da su nam koža i kosa, ako ih nismo dovoljno njegovali, suhe, ljuskave, ispucane ili bez sjaja. Ono što ih najviše pogađa jest dehidracija i u tom je slučaju formula H2O iznutra i izvana jedino rješenje.

Blato za ljepotu

Blato se još od antičkog doba upotrebljava za liječenje i u ritualima njege. Peloidi ili ljekovita blata obiluju moćnim iscjeljujućim tvarima koje su se taložile tisućama godina, a ovisno o nalazištu, imaju različite karakteristike i djelovanje. Variraju ovisno o vrsti stijena i procesu razvoja zemlje, izvoru vode, flori i fauni te o drugim organskim mikroskopskim ostacima koji su polaganim raspadanjem obogaćivali blato.

OBITELJSKO ZDRAVLJE

Aloe vera u ljetnoj misiji spašavanja kože

Na svakom koraku možemo čuti da se spominje Aloe vera, bilo da je riječ o kozmetičkom proizvodu ili čak napitku. Posebno postaje popularna ljeti zbog svojih iznimnih umirujućih svojstava u njezi kože, bilo da je riječ o opeklinama od sunca, žarnjaka ili pak o ubodima insekata. Upoznajmo stoga bolje ovu sjajnu ljekovitu biljku kojoj s pravom pripada istaknuto mjesto u ljekarni majke prirode.

Akupunktura u službi mršavljenja

Pretilost, koja danas zahvaća sve slojeve našeg društva, samo je jedan simptom naše pogrešne prehrane. Smisao hrane ne ograničava se samo na puko punjenje želuca, mršavljenje ili debljanje. Hrana je istodobno uzrok, posljedica i odraz našeg zdravlja te životnog stava.

    ANKETA

Kako ublažavate iritaciju kože opečene suncem?