Željka Fordren-Jambrešić

Domaća jela

Sarma, punjene paprike, faširanci, bučnica, pašticada, fritaja, zlevanka... Brojna su jela koja nas vode u razne krajeve naše zemlje. Željka Fordren Jambrešić, dugogodišnja kuharica prirodne kuhinje, vješto je „prevela“ starinske, domaće, poznate recepte u njihove jednako ukusne veganske inačice u kojima će zasigurno uživati cijela obitelj.

Izdavač: Planetopija

Gabrielle Roth

Veze - niti naše intuitivne mudrosti

Gabrielle Roth, karizmatična osnivačica plesa 5 ritmova, glazbena i kazališna umjetnica, otvara nas čaroliji instinktivnog i intuitivnog koje svi nosimo u sebi. Veze su zbir mudrosti skupljenih na plesnom podiju, duhovno traganje za odgovorom što to znači biti ljudsko biće. Kakve to niti povezuju sve naše priče? Što je naša sudbina i kamo će nas odvesti? Jesmo li spremni postaviti važna pitanja i poslušati odgovor svoje unutarnje mudrosti? Jesmo li spremni živjeti vođeni intuicijom?

Izdavač: Planetopija

Peter Freund

Laura i Pečat Sedam mjeseca

Iako je Lauri tek trinaest godina, hrabra je i raspolaže fantastičnim moćima. Iznenada će spoznati da smrtne opasnosti koje je prate nisu slučajnost. Sljedbenici Tamnih sila prije godinu dana oteli su joj oca, a da bi ga spasila, Laura će morati pronaći Pečat Sedam mjeseca, koji je jedna od velikih zagonetki priče. Ova uzbudljiva pustolovina vodi čitatelje kroz fantastične svjetove Dobra i Zla.

Izdavač: Veble

Maria Costantino

Detoksikacija - priručnik

Suočeni sa stresnim i užurbanim načinom života lako padamo u zamku nezdravog hranjenja i zanemarivanja tjelesnih aktivnosti zbog čega se na kraju dana osjećamo umorno, iscrpljeno i bezvoljno. «Detoksikacija» govori o različitim načinima poboljšanja tjelesnog, mentalnog i emocionalnog zdravlja te donosi praktične i zabavne savjete o prehrambenim navikama i tehnikama opuštanja koji će vas povesti u zdrav i zadovoljan život.

Izdavač: Veble

Crtam svoj život - moj kreativni spomenar

Ovo je zabavni kreativni spomenar-dnevnik koji nas potiče da zapamtimo svoja najvažnija, najsmješnija, najluđa, najsretnija sjećanja tako što ćemo ih – nacrtati i opisati. Jer autor ove knjige upravo ste vi! Više od fotoalbuma ili dnevnika, ovo je prilika da stvorimo vizualni dnevnik vlastita života – upravo onako kako smo ga mi doživjeli i kako se sjećamo svake situacije iz naše prošlosti kako bismo jednog dana imali jedinstvenu uspomenu.

Izdavač: Planetopija

Ivana Biočina

Tiranija mode

Ivana Biočina u svojoj intrigantnoj knjizi propituje povijesne, sociološke i antropološke korijene mode, ali i u što je ona danas izrasla – njezin utjecaj na naš život. Što nam moda daje, a što oduzima? Je li lijepa slika ujedno i prava slika? Može li moda biti tek zabava i užitak ili se u njoj kriju (prava) pitanja. Ova je knjiga uzbudljiva vožnja kroz povijest, sadašnjost i budućnost koja će povijesnim činjenicama, zanimljivim, ali i uznemirujućim podacima, razmišljanjima djevojaka i žena te promišljanjem autorice pokušati odgovoriti na pitanje: Ako je moda sve ovo na nama, gdje smo mi?

Izdavač: Planetopija

    ANKETA

Koji bolovi vas najčešće muče?