Dr. Peter A. Levine

Buđenje tigra

Svi posjedujemo urođenu sposobnost za transformaciju traumatskih iskustava – glavno je polazište Petera A. Levine, liječnika i fiziologa koji je prije dvadesetak godina postavio revolucionarni pristup liječenju traume. Sve otad cijenjeni je autor i glavno polazište svih koji se bave traumom, bilo kao terapeuti, liječnici ili istraživači. Levine nudi optimistično viđenje traume i čitatelju nudi niz dragocjenih uvida i vježbi kojima je traumu moguće izliječiti.

Izdavač: Planetopija

Elizabeth Millard

Vrt u kuhinji

Želite li u vlastitom domu ekološki uzgajati povrće, zelene izbojke i ljekovito bilje te uživati u njima? Uz ovaj ilustrirani priručnik to postaje moguće zahvaljujući iskusnoj autorici koja vas u svojoj knjizi poučava kako da u vlastitom domu uzgojite zelene izbojke, klice, ljekovito bilje, gljive, rajčice, ciklu, mrkvu, paprike, pa čak krumpire. Na više od 200 stranica donosi informacije i praktične savjete koji će vam omogućiti da s lakoćom sami počnete uzgajati barem dio hrane koju jedete bez obzira na prostor koji vam je na raspolaganju.

Izdavač: Planetopija

Maria Constantino, Helen Digby

Psi - potpuni vodič

«Psi – potpuni vodič» savršena je knjiga za sve ljubitelje i vlasnike pasa. Sadrži korisne savjete i informacije o njezi, brizi, anatomiji, prehrani, uređivanju i biranju psa ili šteneta. Ujedno sadrži popis i opise više od 250 pasmina, uključujući najpopularnije pasmine iz svih krajeva svijeta, kao i manje poznate pse.

Izdavač: Veble

Ann Densmore, Margaret Bauman

Vaš uspješan predškolac

Mnoga mala djeca nisu prirodno samopouzdana niti su komunikativna sa svojim prijateljima. Novija istraživanja pokazuju da se djecu u vrlo ranoj dobi može naučiti potrebnim vještinama kako bi odrasla u društveno angažirane i akademski uspješne ljude. Autorice donose deset ključnih vještina koje predškolci moraju savladati kako bi imali uspješan život.

Izdavač: Veble

Tina Payne Bryson, Daniel J. Siegel

Disciplina bez drame

Pravo značenje riječi disciplina nije "dovođenje u red" kažnjavanjem nego poučavanje, tvrde proslavljeni autori knjige «Razvoj dječjeg mozga». Uz mnogo iskrenih priča i primjera te korisnih ilustracija knjiga «Disciplina bez drame» učinkovito, jednostavno i jasno vodit će vas kroz neposluh, suze i bijes vašeg djeteta – bez scena, vikanja i kažnjavanja. Naučit ćete kako se brzo i lako povezati s djetetom, preusmjeriti njegove emocije i iskoristiti priliku da ga podučite vještinama korisnim za cijeli život.

Izdavač: Planetopija

Julie Montagu

Superhrana

Od doručka do večere, od energetskih napitaka do brzih slastica za podizanje energije i snage, ova je knjiga vodič za cjelovitu gurmansku prehranu uz koju ćete postići bolju razinu energije, smršavjeti, sniziti razinu kolesterola, držati razinu šećera u krvi pod nadzorom te izgledati i osjećati se mlađe, i to bez mesa, mliječnih proizvoda, šećera i bez uskraćivanja.

Izdavač: Planetopija

    ANKETA

Osjećate li umor, peckanje i/ili nadraženost očiju?