Crtam svoj život - moj kreativni spomenar

Ovo je zabavni kreativni spomenar-dnevnik koji nas potiče da zapamtimo svoja najvažnija, najsmješnija, najluđa, najsretnija sjećanja tako što ćemo ih – nacrtati i opisati. Jer autor ove knjige upravo ste vi! Više od fotoalbuma ili dnevnika, ovo je prilika da stvorimo vizualni dnevnik vlastita života – upravo onako kako smo ga mi doživjeli i kako se sjećamo svake situacije iz naše prošlosti kako bismo jednog dana imali jedinstvenu uspomenu.

Izdavač: Planetopija

Ivana Biočina

Tiranija mode

Ivana Biočina u svojoj intrigantnoj knjizi propituje povijesne, sociološke i antropološke korijene mode, ali i u što je ona danas izrasla – njezin utjecaj na naš život. Što nam moda daje, a što oduzima? Je li lijepa slika ujedno i prava slika? Može li moda biti tek zabava i užitak ili se u njoj kriju (prava) pitanja. Ova je knjiga uzbudljiva vožnja kroz povijest, sadašnjost i budućnost koja će povijesnim činjenicama, zanimljivim, ali i uznemirujućim podacima, razmišljanjima djevojaka i žena te promišljanjem autorice pokušati odgovoriti na pitanje: Ako je moda sve ovo na nama, gdje smo mi?

Izdavač: Planetopija

Bradley Trevor Greive

Svaki dan je Božić

Smisao Božića nije u primanju darova, nego u otvaranju radosti u našim srcima kako bismo je velikodušno podijelili s drugima. Činimo li to na pravi način, svaki će nam dan biti baš kao Božić. U prepoznatljivoj kombinaciji fotografija životinja popraćenih duhovitim mislima Bradley T. Greive otkriva nam kako možemo živjeti blagdanski duh cijele godine.

Izdavač: Veble

Grimm Wilhelm

Grimm - najljepše bajke

Devetnaest čudesnih Grimmovih bajki obogaćenih s više od 200 prekrasnih ilustracija uvest će mlade čitatelje u svijet mašte koji uvijek iznova zadivljuje nove generacije mališana i kojima se s nostalgijom vraćaju njihovi roditelji. Upoznajte čarobni svijet braće Grimm, hrabre junake i neustrašive princeze u ovoj zbirci najpoznatijih svjetskih bajki.

Izdavač: Veble

Rony Oren

Tajne plastelina: divlje životinje

Tajne plastelina® serija je knjiga koja otkriva zadivljujuće jednostavne tajne o tome „kako se to radi“ - alat za stvaranje nevjerojatnih likova od plastelina, s lakoćom i uz zabavu. Svjetski bestseler "Divlje životinje" potiče maštu i kreativnost te ohrabruje sve od 6 do 86 godina da sama osmišljavaju priče ilustrirane plastelinom. Uz jednostavne, jasne upute, korak po korak, stvarat ćete likove prikazane u veličini 1:1. Zabavnim i bogatim jezikom Rony Oren prati faze neophodne u stvaranju svakog lika dok okruglate, palačinkate i hrenovkate plastelin.

Izdavač: Planetopija

Sophie Sabbage

Moj put u iscjeljenje

Ja imam rak. Rak nema mene.
Sophie Sabbage bila je četrdesetosmogodišnja sretno udana majka četverogodišnje djevojčice kada joj je u listopadu 2014. dijagnosticiran rak pluća u zadnjem, terminalnom stadiju. Šokantna dijagnoza bila je početak nevjerojatnog putovanja prema iscjeljenju i transformaciji njezina života – nabolje. U ovoj je knjizi zabilježila to putovanje, izvanredan odnos koji je uspostavila s rakom te sve učinkovite metode koje su joj pomogle da se suoči sa strahom, ljutnjom, poricanjem i tugom. Prekrasno napisana, emotivna i hrabra osobna priča uz mnogo praktičnih savjeta opisuje put dubokog, istinskog iscjeljenja - fizičkog, emotivnog i duhovnog.

Izdavač: Planetopija

    ANKETA

Koji bolovi vas najčešće muče?