Philipp Vandenberg

Zaboravljeni pergament

Ovaj uzbudljivi roman donosi avanturističku priču o graditelju katedrala Ulrichu von Ensingenu i lijepoj kćeri knjižničara Afri, koji slučajno dolaze u posjed tajanstvenog pergamenta. Kada shvate značenje latinskog teksta koji razotkriva da je najvažnija vatikanska isprava krivotvorina, naći će se u životnoj opasnosti. Tajna koju je Vatikan čuvao više od 500 godina postat će kobna za one koji je otkriju.

Izdavač: Veble

Colin Cooper

Vodič za tate – njega djeteta

Ovaj vodič posebno namijenjen očevima pomoći će im u sigurnom i uspješnom sudjelovanju u njezi i razvoju njihove djece. Usmjeren na zadovoljavanje emocionalnih potreba djece, no istodobno potiče njihovu neovisnost i osjećaj sigurnosti, vodič za tate pruža savjete, strategije i rješenja hitnih situacija unutar obitelji i prilikom izlazaka.

Izdavač: Veble

Elizabeth Millarda

Vrt u kuhinji

Želite li u vlastitom domu ekološki uzgajati povrće, zelene izbojke i ljekovito bilje te uživati u njima? Uz ovaj ilustrirani priručnik to postaje moguće zahvaljujući iskusnoj autorici koja vas u svojoj knjizi poučava kako u vlastitom domu uzgojiti ljekovito bilje, klice, gljive, rajčice, ciklu, mrkvu, paprike pa i krumpire. Na više od 200 stranica donosi praktične savjete koji će vam omogućiti da s lakoćom sami počnete uzgajati barem dio hrane koju jedete bez obzira na prostor koji vam je na raspolaganju.

Izdavač: Planetopija

David Byrne

Sve o glazbi

Maestralno djelo Davida Byrnea kojim slavi temu kojoj je posvetio svoj život – glazbu. U njemu govori o načinu na koji glazbu oblikuju vrijeme i mjesto te kako je tehnologija za snimanje glazbe zauvijek promijenila odnos prema sviranju, izvođenju i slušanju glazbe. Byrne se bavi i radošću koju glazba budi, njezinom fizikom, ali i glazbenim biznisom te dokazuje u kojoj je mjeri i koliko čvrsto ona povezana s kulturološkim i fizičkim kontekstom u kojemu nastaje.

Izdavač: Planetopija

C. J. Simister

Naučite svoje dijete razmišljati

Vaše će dijete puno naučiti u školi, ali postoje i druge važne stvari koje su često izostavljene iz natrpanog školskog programa. Među te tajne uspjeha spadaju odlike poput neovisnog razmišljanja, ustrajnosti, individualnosti i spremnosti na rješavanje problema. Otkrijete pravo bogatstvo maštovitih i zabavnih aktivnosti i vježbi uz koje će vaše dijete razviti svoje potencijale.

Izdavač: Veble

Wayne Thomas

Ribolov

Ribolov je omiljena razonoda diljem svijeta. Bez obzira na to bavite li se ribolovom cijeli život ili tek ulazite u taj svijet, ovaj će vam priručnik uvelike pomoći, poučiti vas i zabaviti. Informativni vodič prikazuje vam sve značajke ribarenja, uključujući opremu, mamce, gdje naći različite vrste ribe, što je potrebno za ribolov na različitim lokacijama, od riječne obale do ribarenja na moru. Ukratko, ovo je neprocjenjivi vodič i za početnike i za stručnjake.

Izdavač: Veble

    ANKETA

Kako ublažavate iritaciju kože opečene suncem?