Dr. David Eagleman

Mozak: Čudesna priča o tebi

Ako ste dosad mislili da je mozak najčudesniji dio vašeg tijela, ova će vas knjiga nedvojbeno uvjeriti da ste u pravu. Dr. David Eagleman, kojeg s pravom nazivaju rock zvijezdom neuroznanosti, vodi nas na nevjerojatno putovanje u unutarnji svemir našeg mozga, jednako fascinantan i tajanstven kao i onaj koji nas okružuje. Iako uvjereni da sami svjesno donosimo odluke i upravljamo svojom sudbinom, Eagleman će nas natjerati da promislimo dvaput.

Izdavač: Planetopija

Rony Oren

Tajne plastelina: divlje životinje

Ovo je knjiga koja otkriva zadivljujuće jednostavne tajne o tome „kako se to radi“ - alat za stvaranje nevjerojatnih likova od plastelina, s lakoćom i uz zabavu. Svjetski bestseler «Divlje životinje» potiče maštu i kreativnost te ohrabruje djecu od 6 do 86 godina da sami stvaraju likove prikazane u veličini 1:1. Zabavnim jezikom Rony Oren prati sve faze neophodne u stvaranju svakog lika dok okruglate, palačinkate i hrenovkate plastelin te na kraju od tih dijelova slažete prekrasne divlje životinje.

Izdavač: Planetopija

Tony Buzan

Kako izrađivati mentalne mape

Kreiranje mentalnih mapa revolucionarni je sustav planiranja i zapisivanja bilježaka koji je milijunima ljudi širom svijeta promijenio život. Ovaj praktični džepni vodič objašnjava kako pomoć mentalnih mapa lakše izraditi popis obaveza, smisliti sjajne ideje, planirati osobne ciljeve, prisjetiti se svega i steći kontrolu nad svojim životom.

Izdavač: Veble

Lynda Owen

Suvremeno aranžiranje cvijeća

Krasna zbirka prelijepih cvjetnih aranžmana prema najsuvremenijim metodama oblikovanja koja će vas potaknuti da kreirate i zabavljate se cvijećem. Ovaj praktični priručnik donosi savjete pri odabiru cvjetnih materijala, kombinacija boja i posuda, prikazuje metode rada pri oblikovanju korak po korak, kao i brojne trikove iz cvjećarstva.

Izdavač: Veble

Jadranka Boban Pejić

Prirodno bez glutena

Hraniti se bez glutena ne mora značiti jesti jednolično, bezglutenska prehrana može biti zdrava, ukusna i uravnotežena. Uz pregršt recepata u glavnom dijelu knjige te uvod u kojem ćete doznati više o žitaricama koje ne sadrže gluten i njihovim brašnima, o vitalnosti hrane i organskom uzgoju, prirodnim zgušnjivačima i uzrocima sve češćih zdravstvenih tegoba koje izaziva gluten, ova će kuharica pomoći svima koji povremeno ili stalno izbjegavaju gluten da s lakoćom kreiraju ukusne i raznovrsne jelovnike za cijeli dan.

Izdavač: Planetopija

Thierry Robberecht, Grégoire Mabire

Vuk koji je ispao iz knjige

Priča je ovo o jednom vuku koji je zbog nereda na policama ispao iz svoje knjige kad je ona pala na pod. Umjesto u svojoj knjizi našao se u Sofijinoj sobi, pred – Sofijinom mačkom koja se, čim ga je spazila, počela oblizivati. Vuk se pokušao vratiti u svoju knjigu, ali nije mogao pogoditi pravu stranicu na kojoj se mora pojaviti pa su ga izbacili… Što se dogodilo s vukom, doznajte u ovoj slikovnici namijenjenoj djeci od 3 do 7 godina.

Izdavač: Planetopija

    ANKETA

Koristite li redovito tijekom toplih mjeseci pri odlasku u prirodu sredstva za zaštitu od insekata (repelente)?