Jadranka Boban Pejić

Prirodno bez glutena

Hraniti se bez glutena ne mora značiti jesti jednolično, bezglutenska prehrana može biti zdrava, ukusna i uravnotežena. Uz pregršt recepata u glavnom dijelu knjige te uvod u kojem ćete doznati više o žitaricama koje ne sadrže gluten i njihovim brašnima, o vitalnosti hrane i organskom uzgoju, prirodnim zgušnjivačima i uzrocima sve češćih zdravstvenih tegoba koje izaziva gluten, ova će kuharica pomoći svima koji povremeno ili stalno izbjegavaju gluten da s lakoćom kreiraju ukusne i raznovrsne jelovnike za cijeli dan.

Izdavač: Planetopija

Thierry Robberecht, Grégoire Mabire

Vuk koji je ispao iz knjige

Priča je ovo o jednom vuku koji je zbog nereda na policama ispao iz svoje knjige kad je ona pala na pod. Umjesto u svojoj knjizi našao se u Sofijinoj sobi, pred – Sofijinom mačkom koja se, čim ga je spazila, počela oblizivati. Vuk se pokušao vratiti u svoju knjigu, ali nije mogao pogoditi pravu stranicu na kojoj se mora pojaviti pa su ga izbacili… Što se dogodilo s vukom, doznajte u ovoj slikovnici namijenjenoj djeci od 3 do 7 godina.

Izdavač: Planetopija

Jan Yager

Kad prijateljstvo boli

Prva sveobuhvatna knjiga usredotočena na složenost prijateljstva pokazuje kako, zašto i kada se treba riješiti loših prijatelja te pomaže razviti pozitivna prijateljstva koja na svim razinama obogaćuju naš život. Svima koji su imali negativna iskustva s prijateljima ova knjiga nudi dragocjene spoznaje i savjete kako uspješno riješiti nastali problem.

Izdavač: Veble

Joy Bowles

Eterična ulja

Ovaj priručnik obuhvaća više od 50 ljekovitih biljaka i pruža korisne savjete o upotrebi eteričnih ulja. U knjizi su prikazane različite dobrobiti eteričnih ulja potkrijepljene stručnim savjetima pri njihovoj uporabi u kozmetičkoj terapiji, aromaterapiji, kuhanju, kod masaže i uobičajenih tegoba poput glavobolje, stresa, prehlade i bolova u mišićima.

Izdavač: Veble

Dr. Peter A. Levine

Buđenje tigra

Svi posjedujemo urođenu sposobnost za transformaciju traumatskih iskustava – glavno je polazište Petera A. Levine, liječnika i fiziologa koji je prije dvadesetak godina postavio revolucionarni pristup liječenju traume. Sve otad cijenjeni je autor i glavno polazište svih koji se bave traumom, bilo kao terapeuti, liječnici ili istraživači. Levine nudi optimistično viđenje traume i čitatelju nudi niz dragocjenih uvida i vježbi kojima je traumu moguće izliječiti.

Izdavač: Planetopija

Elizabeth Millard

Vrt u kuhinji

Želite li u vlastitom domu ekološki uzgajati povrće, zelene izbojke i ljekovito bilje te uživati u njima? Uz ovaj ilustrirani priručnik to postaje moguće zahvaljujući iskusnoj autorici koja vas u svojoj knjizi poučava kako da u vlastitom domu uzgojite zelene izbojke, klice, ljekovito bilje, gljive, rajčice, ciklu, mrkvu, paprike, pa čak krumpire. Na više od 200 stranica donosi informacije i praktične savjete koji će vam omogućiti da s lakoćom sami počnete uzgajati barem dio hrane koju jedete bez obzira na prostor koji vam je na raspolaganju.

Izdavač: Planetopija

    ANKETA

Od ponuđenih mjera zaštite zdravlja jetre, što biste učinili odmah?