FITOTERAPIJA

Sveto drvo i najstariji biljni lijek na Zemlji

Sve je jači trend povratka prirodi, a uzimanje ginka ujedno je i vraćanje u daleku prošlost – njegovo korijenje seže čak do mezozoika i vremena dinosaura. U jesen plijeni pozornost izrazito žutim lišćem, već je stoljećima poznat po iznimnoj ljekovitosti pa stoga ne čudi što je bio omiljen ukras hramova u Kini i Japanu, odakle je i stigao u Europu.

PSIHOLOGIJA

Moj tata je najbolji

Riječ majka ima dva značenja. Prvo, majka je ženska osoba koja je rodila dijete. I drugo, majka je simbol ljubavi, brižnosti, dobrote i požrtvovnosti. Sigurno ima dosta razloga zbog kojih je ta riječ dobila i vezala uza se svoje drugo značenje. No i otac je važna osoba te ima ključnu ulogu u životu svoje djece.

Masažom od glave do pete do hormona sreće

Masaža je odličan način opuštanja, ali to nikako nije i njezina jedina dobrobit. Zahvaljujući znanstvenim istraživanjima koja su posvećena ovoj terapiji dodirom, masaža se više ne može nazivati tretmanom za dokone nego postaje pravi medikament za najrazličitije zdravstvene tegobe.

NUTRICIONIZAM

Jedinstveni uređaj za pripremu ukusnih domaćih kašica

Razdoblje uvođenja guste hrane uzbudljivo je i djeci i roditeljima. Stručnjaci se slažu da je najbolji način pripreme hrane kuhanje na pari, koje omogućava zadržavanje svih nutrijenata, uz zadržavanje okusa i teksture voća, povrća i drugih namirnica. Međutim, kuhanje na pari može biti gnjavaža za koju roditelji nemaju uvijek vremena.

OBITELJSKO ZDRAVLJE

Kako izbjeći zasjedu krpelja

Krpelji su male životinje koje su prije svega nametnici životinja, a iznimno čovjeka. U Hrvatskoj je najrasprostranjeniji i na čovjeka se najčešće prihvaća tzv. šumski krpelj (Ixodes ricinus), koji može biti prenosilac mnogih bolesti, npr. Lajamske borelioze, krpeljnog meningoencefalitisa i erlihioze. Krpelji se nastanjuju u šumama i proplancima te osobe koje poslovno ili rekreativno borave u prirodi trebaju biti posebno oprezne.

OBITELJSKO ZDRAVLJE

Kako se liječi u barokomori

Kisik (O2) je svuda oko nas i bez njega nema života na Zemlji. U sastavu zraka zauzima 21 posto te čini dvije trećine našeg tijela te organizama svih živih bića. Potreban je svakoj stanici pa kad sustavno padne razina zasićenosti kisikom, počnu se javljati kronični umor, slaba koncentracija i zaboravnost. Sva ta stanja uzrok su nedovoljne količine kisika u mozgu koji je jako osjetljiv na smanjenje kisika.

    ANKETA

Koristite li redovito tijekom toplih mjeseci pri odlasku u prirodu sredstva za zaštitu od insekata (repelente)?