Vježbe za lijepo i mladoliko lice

Razmišljajući o pomlađivanju, najprije nam padaju na pamet kreme koje će ublažiti bore, ovješenost kože i dati joj blistav sjaj. Nastojimo dovoljno spavati, zdravo se hraniti, štitimo se od UV zračenja, odnosno pridržavamo se svega za što smo doznali da nas pomlađuje. No većina nas pritom zaboravlja da je naša vanjština ujedno i odraz stanja mišića lica koji se nalaze neposredno ispod kože.

FITOTERAPIJA

Drvo 21. stoljeća

Nim ili neem, latinskog imena Azadirachta Indica A. Juss iz porodice Meliaceae stablo je koje može narasti do 40 metara. Biljka je samonikla u tropskom području te suptropskom području Indije i Pakistana, a u našim krajevima to stablo ne raste. Drvo nima koristi se za izradu alata i namještaja, ali je odavno prepoznato i kao ljekovito sredstvo.

PSIHOLOGIJA

Odredite svoj temperament

Kakva je vaša narav? Jesu li vaši osjećaji ili odnos prema poslu i obitelji nešto s čime ste rođeni ili je stečeno tijekom odrastanja? Da bi se moglo odgovoriti na ova pitanja, za početak treba znati razliku između temperamenta i karaktera.

NUTRICIONIZAM

Prehrana nakon blagdanskih pretjerivanja

Božić i Nova godina su za nama – iako obilni obroci ostaju u lijepom sjećanju, na njih bi nas mogao podsjećati i višak kilograma. Stoga nije ni čudno što se upravo početkom godine mnoge žene odlučuju na dijetu. Uostalom, dijete su i čest element novogodišnjih odluka kojih se, barem u siječnju, nastojimo pridržavati.

OBITELJSKO ZDRAVLJE

Najbolja zaštita od salmonele

Trovanje hranom, odnosno bakterijama, i to salmonelama (tip Salmonella enteritidis), najčešće su vrste zaraze. Godišnje se u Hrvatskoj zabilježi nekoliko tisuća osoba s dijagnozom salmoneloze, a često se u obitelji prenosi zaraza s oboljelih ukućana na druge.

Časopis ADIVA Plus slavi 200. broj i nagrađuje čitatelje

Ne možemo se pohvaliti sa 200 godina postojanja, ali danas s ponosom možemo objaviti da smo zaokružili naših prvih 200 brojeva časopisa ADIVA Plus, što nas doista ispunjava zadovoljstvom. Takav jubilej svakako zaslužuje da ga se barem simbolično obilježi, a posebno da ovom prilikom zahvalimo svima vama bez kojih sav naš trud ne bi imao smisla.

    ANKETA

Koji bolovi vas najčešće muče?