Očuvajte zdravlje uz savjet ADIVA ljekarnika
  • Sviđa mi se
Program ADIVA Savjetom do zdravlja pokrenula je tvrtka PHOENIX Farmacija 2009. godine s ciljem da kod građana probudi svijest o ljekarnicima kao najpristupačnijim zdravstvenim djelatnicima koji pružaju stručne savjete o ispravnoj primjeni lijekova, sprečavanju nastanka bolesti te očuvanju zdravlja.

U ADIVA program uključene su 152 ADIVA ljekarne diljem Hrvatske. ADIVA ljekarne prepoznatljivo su označene, a vama najbližu ADIVA ljekarnu potražite ovdje.

ADIVA ljekarnici pod vodstvom vodećih stručnjaka pohađaju tečajeve stručnog usavršavanja na kojima obnavljaju svoja znanja i upoznaju se s najnovijim kliničkim smjernicama. U interaktivnim radionicama te na primjerima kliničkih slučajeva usavršavaju stečena znanja i usvajaju smjernice ljekarničkog savjetovanja pomoću kojih mogu prepoznati probleme pacijenta te mu izdati lijek za koji nije potreban recept ili ga, po potrebi, uputiti liječniku.
Od samog početka, ADIVA programom savjetovanja promovira se ljekarnička skrb, osnažuje uloga ljekarnika u preventivnom djelovanju na zdravlje građana te se istodobno jačaju povjerenje i lojalnost pacijenata prema ljekarnicima:

• U ADIVA ljekarnama održavaju se mjesečne tematske savjetodavne kampanje kojima se obuhvaćaju različita zdravstvena stanja, simptomi i bolesti. U posljednjih sedam godina ADIVA ljekarnici proveli su opsežne edukativne kampanje za pacijente o rinitisu (upali nosne sluznice), grlobolji, zdravlju očiju, atopijskom dermatitisu, prehladi i gripi, želučano-crijevnim bolestima, povišenom krvnom tlaku, terapiji boli, inkontinenciji, alergijskom rinitisu i astmi, zdravoj trudnoći, ginekološkim bolestima, vitaminima i mineralima, depresiji i anksioznosti, KOPB-u te o brojnim drugim temama.

• Uz dodatno savjetovanje iz područja pojedinih tegoba i bolesti, građani u ljekarnama dobivaju savjetodavne letke i ostale poučne materijale kako bi što aktivnije sudjelovali u očuvanju vlastitog zdravlja.
• U ljekarnama diljem Hrvatske građani mogu dobiti i besplatni dvotjednik o zdravlju ADIVA Plus. Kroz savjetodavne, afirmativne tekstove koje pišu liječnici, magistri farmacije, psiholozi, fizioterapeuti i drugi stručni suradnici, pacijenti mogu doznati mnoštvo korisnih informacija o prevenciji raznih bolesti i liječenju te savjete o tome kako poboljšati svoju kvalitetu života.• U sklopu ADIVA programa, istaknula se nova usluga koja donosi dodatnu vrijednost pacijentima – ADIVA Program vjernosti „Vjerni zdravlju“ (https://vjernizdravlju.adiva.hr/). Kroz Program vjernosti pacijentima se omogućuje da kupnjom u ADIVA ljekarnama sakupljaju bodove koje potom mogu zamijeniti za poklon-proizvode iz nagradnog kataloga programa vjernosti ili popuste na pojedine zdravstvene usluge partnera ADIVA programa vjernosti.Više informacija o kampanjama i akcijama u okviru ADIVA programa pratite na portalu www.adiva.hr te na Facebook stranici https://www.facebook.com/AdivaSavjetomDoZdravlja


ADIVA ljekarnici svakodnevno su vam na raspolaganju za sva vaša pitanja vezana uz zdravlje. Zatražite u ADIVA ljekarnama stručni savjet o zdravstvenoj tegobi ili o odabiru i pravilnom uzimanju bezreceptnih lijekova.

    ANKETA

Uzimate li dodatke prehrani za jačanje imuniteta?